Första trepoängaren bärgad
Chidi Omeje tog chansen när den dök upp

Bortamatch var det fast det kallades hemmamatch när AFC United tog emot Utsiktens BK på Södertälje Fotbollsarena sent på lördag eftermiddag. Råkallt var det i blåsten för alla på läktaren. Hemmaspelet värmde dock får vi hoppas. Resultat: AFC - Utsiktens BK 2 - 0 (0-0)

AFC tryckte gasen i botten från start och redan i 4:e min hade man chansen att ta ledningen. Chidi Omeje nickade ner ett Linus Smedjegården inlägg i straffområdet till Yussuf Saleh vars skott i perfekt läge fastnade på fel sida burgaveln.
AFC fortsatte att både hålla i bollen och skapa avslut. Othman El Kabir hade avslut på mål, Yussuf Sale på nytt utanför ramen. Chidi Omeje var framme också han med ett avslut.
28 min hade spelats när gästerna fick iväg sitt första avslut, dock utanför målramen.
El Kabir drog på i 36:e min men Axel Wibrån i målet var på sin vakt.
Flera AFC:are var framme med avslut utan att lyckas överlista Wibrån i gästernas mål.
0-0 i halvlek var nog en besvikelse för AFC. Även om gästerna kom starkt på slutet av halvleken.

Andra halvan startade med ett tungt tryck från AFC. I 53:e min hittar Yussuf Sale kompisen Chidi Omeje mitt i boxen med ett vänsterinlägg.
Chidi lirkar elegant in 1-0 och det kändes just då som om AFC skulle vinna.
Jätteläge i 63:e min för Filip Rogic framspelad av Chidi Omeje, tyvärr blev det en s.k. månraket.
I 66:e min hittade Chidi Omeje ut till Yussuf Sale till höger i straffområdet. Yussuf siktade och siktade innan han enkelt rullade in bollen i Wibråns långa hörn. Hundratalet stelfrusna åskådare lät som tusentals efter detta snygga avslut.
Kändes som om AFC var nöjda med 2-0, visserligen var Filip Rogic framme igen, och denna gång träffade han målet, Wibrån räddade dock avslutet.
I matchens 77:e min fick Josh Wicks i AFC målet göra sin första räddning på ett avslut av Jonas Hellgren.
En solklar seger var det, 12-7 i avslut säger en del. Då Utsikten knappast under hela matchen störde Josh Wicks i hemmamålet

Mycket bra coachat av Özcan & Ivan. Att ge Yussuf Sale fortsatt förtroende efter en första halvlek utan en siffra rätt tyder på bra coachingkänsla. Yussuf tackade för förtroendet med ett mål och en assist.
En som tog chansen när han fick starta var Chidi Omeje, också han ett mål och en assist, det gäller att fånga ögonblicket när det dyker upp, något som Chidi verkligen gjorde.
Försvarsspelet, vad skall man säga, har slut på superlativen, härligt att se 4-backlinjen jobba med ett stoiskt lugn, imponerande.
Trots allt strul med olika planer och tider så står spelarna / ledarna upp för AFC United. Underbart att se truppens inställning är det!
Nästa hemmamatch är lördagen den 2:a maj kl 17.00 då Ljungskile SK kommer på besök, var vi spelar då är ännu inte klart. Titta efter på hemsidan, SvFF, tidningar o.s. v.

Startelvan: 4 * 4 * 2 uppställning
Josh Wicks M.v. (K) - Danijiel Morariju - Filip Rogic - Denis Vianna da Silva - Juan Hervias - Linus Smedjegården - Rabi Elia - Omar Eddahri (57) - Yussuf Saleh - Othman El Kabir (85) - Chidi Omeje (70)
Ersättare: Pilip Vaitsiakhorick Mv - Luca Polo (70) - Omar Jawo - Joakim Alriksson (85) - Haris Cirak - Rinor Nushi - Robert Massi (57)
Domare: Dragan Banjac (vilken fin insats)