Första trepoängaren i hamn

Söndagskvällens hemmamatch mot gästande BK Forward på Skytteholms IP slutade med AFC United seger med 2 - 0 (1-0)

Hemmalaget startade i rasande tempo och gästerna tog sig knappt över mittlinjen under de första minuterna. Två hörnor hade AFC som dock blev resultatlösa. Det dröjde dock till 15:e min innan en riktig målchans uppstod för AFC. Det var Omar Eddahri som fick se sitt avslut gå över målet. Forsatt tryck resulterade i en ny hörna i 16:e min.

18 min var spelade när AFC härjade i Forwards straffområde och från kortlinjen hittade Ben Everson en ganska fristående Filip Rogic ute vid straffområdeslinjen. Filip fick ingen ren träff men bollen satt i bortre burgaveln. 1-0

Ett kanonavslut hade Omar Eddahri i 22:a min, tyvärr precis utanför stolpen. Strax innan haltimmen var spelad kunde gästerna ha kvitterat, först en boll som låg fri bara metrar framför Josh Wicks i hemmamålet innan den städades undan. Sedan en bra frispark av Mattias Bulun tätt utanför AFC målet. AFC svaret var ett riktigt bra avslut av Filip Rogic, också han lyckades tyvärr få bollen på fel sida stolpen. En riktigt bra första halvlek av AFC som var mer än väl värda sin 1-0 ledning.

Andra halvlek inleddes med att Omar Eddahri körde slalom genom Forwards försvar, dock en fantastisk reflexräddning av målvakten till hörna. Omar Jawo var framme med en fin strax över i 62:a min.

Nytt AFC anfall min efteråt, Filip Rogic kom fram på vänsterkanten och slog ett väl avvägt pass in i boxen där Omar Eddahri kom farande och dunkade in 2-0 i nättaket. Kändes säkert skönt för Omar som varit inblandad i många heta målchanser under matchen utan att lyckas få in bollen.

Forward var inte ofarliga, efter 2-0 målet började AFC bjuda på det mesta och en reducering hängde i luften sista kvarten. En fräsande frispark från Luca Gerbino Polo i 70 min var värd ett bättre öde. precis utanför krysset var det när Luca laddade från 20 meter.

Utmärkte sig gjorde Filip Rogic - Omar Eddahri med sin bollskicklighet - Omar Jawos huvudspel är väl det som sitter mest på näthinnan. Försvarsspelet fungerade utmärkt då gästerna jagade reducering. Alla jobbade hemåt, tog tunga löpningar i defensiven. Vi får vara nöjda, en bra första halva och en mindre bra andra halva var det.
Dömde gjorde Victor Wolf inför 100 talet åskådare.

Startelvan: M.v. Josh Wicks - Alex Pereira - Omasr Eddahri - Luca Gerbino Polo - Robert Åstedt - Filip Rogic - Eberson - Omar Jawo - William Rodriques - Ben Everson - Joakim Alriksson

Ersättare: M.v. Pilip Vaitsiakhovich - Jesper Carlsson - Ricardo Gray - Linus Smedjegården - Yago Baggio - Alex Santos - Rinor Nushi