Två anfallare klara - på en dag *uppdaterad*
Jonas Hellgren, en av två offensiva spelare som idag har skrivit på.

Två anfallare klara - på en dag *uppdaterad*

Nyförvärv nummer två och tre i Öster heter Andreas Birgersson och Jonas Hellgren. Den förstnämnde värvas från Ljungby och Hellgren från Västerås.

För de som följer Kronobergsfotbollen är Andreas Birgersson ett välkänt namn. För tre år sedan tog hans karriär fart på allvar då han gjorde 17 mål i div 4 med Rottne. 2008 fortsatte han till Rydaholm och gick sedermera till Ljungby i div 2. Efter den gångna säsongens formidabla insatser så har nu Östers IF valt att skriva på ett kontrakt med Rottnesonen över tre säsonger.

- Det är en milstolpe i min karriär, säger han till Smålandsposten

Andreas Birgersson trivs bäst som forward men kan även placeras på olika positioner. Han beskrivs enligt följande av Peter "Kuno" Johansson och Roar Hansen, som säger till osterfotboll.com:

- En snabb och löpstark spelare som har näsa för målet. Är användbar såväl i ett tremannaanfall som i ett tvåmanna anfall på samtliga positioner. En oerhört spännande spelare som långt ifrån är färdigutvecklad. Har de intressanta spetsegenskaper som alla föreningar tittar efter om man söker efter unga anfallare - snabb och löpstark samt målfarlig. Stark karaktär

Vid sidan av fotbollsplanen kommer Birgersson att studera.


*Uppdaterat* 16:05


På förmiddagen blev Andreas Birgersson klar. Under eftermiddagen skrev även nästa spelare på för Öster. Snabbt mellan givarna med andra ord..

Spelaren i fråga heter Jonas Hellgren, som Öster tidigare visat intresse för. Hellgren är född 1990 och kommer närmast från spel med Västerås SK. Under säsongen 2010 när VSK tog klivet upp till Superettan var 21-åringen en starkt bidragande faktor till det med sina åtta mål och fyra assist. Under den gångna säsongen då VSK åkte ur Superettan var han inledningsvis skadebenägen. Hellgren fick därefter spela på olika positioner i olika spelsystem, han har använts som forward samt mittfältare. Det allra nyaste tillskottet i truppen är hursomhelst sedd som en offensiv spelare.

- Han är en väldigt bra bollmottagare. En klok spelare med väldigt bra spelförståelse, säger "Kuno" till Smålandsposten.

Hellgren hade kontrakt med Västerås till säsongen 2013, men enligt uppgifter har 21-åringen en klausul i sitt kontrakt som säger att han kan lämna för ett bud i klass med hans utbildningsbidrag. Ett utbildningsbidrag som sägs ligga omkring 50 000 kronor. Kontraktet är likt Birgerssons skrivet på tre år.

För mer kommentarer och information gå in på www.osterfotboll.com.


Varmt välkomna till Östers IF hälsar vi på SF-redaktionen.

Johan Fagerströmfagerstrom3 @ gmail.com2011-12-13 16:05:00
Author

Fler artiklar om Öster