Fouad Bachirou lämnar Malmö FF
Med ett stort leende på läpparna - det är så vi minns honom.

Fouad Bachirou lämnar Malmö FF

Malmö FF har accepterat ett bud från Nottingham Forest på Fouad Bachirou. Övergången träder i kraft med omedelbar verkan och Bach har spelat sin sista match i Malmö FF.

Den 30-årige centrala mittfältaren Fouad Bachirou föddes i Frankrike och fick sin fotbollsutbildning i Paris Saint-Germain FC:s akademi. Efter spel i Greenock Morton FC i Skottland och Östersunds FK kom han till Malmö FF i januari 2018.

Under sin tid i MFF-tröjan har han varit en viktig kugge på mittfältet och hjälpte bland annat föreningen till dubbla gruppspel och sextondelsfinaler i UEFA Europa League.

– Ända sedan Fouad kom till oss har han varit en viktig spelare som bidragit med många fina insatser. Vi är många som minns bortamatchen mot Besiktas där han var dominant och i princip felfri. Men vi känner oss väl rustade på innermittfältet, både med rutinerade spelare och några yngre som väntar på chansen. När Fouad samtidigt ville ha en ny utmaning ville vi inte stå i vägen, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande. 

Fouad Bachirou spelade sammanlagt 102 tävlingsmatcher i Malmö FF. 

– Min tid i Malmö FF har varit fantastisk och det känns lite vemodigt att lämna klubben, speciellt det här konstiga året när vi har spelat utan supportrarna. Efter sex år i Sverige känns det som ett naturligt steg för mig att pröva på spel i England när möjligheten dök upp. Det är rätt ögonblick att kliva ur min komfortzon lite grand även om jag har trivts ypperligt i Malmö FF och här i staden, säger Fouad Bachirou själv. 

– Jag vill tacka supportrarna för deras kärlek och hoppas de såg att jag alltid gav mitt yttersta på planen. Sist men inte minst ett tack till alla ledare, lagkamrater och alla andra som jobbar i klubben. Jag kommer att följa laget och hoppas att jag får möjlighet att gratulera till ligatiteln senare i år.

Himmelriket tackar Fouad för hans fina insatser, stabila spel på mittfältet, dominerande passningar och det stora leendet. Vi önskar dig lycka till i den framtida karriären! Och välkommen tillbaka till Malmö när vi tar emot guldmedaljerna i vinter. 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2020-08-26 19:23:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?