Från presskonferensen - coacher och spelare tycker till
Lewicki efter matchen - Glad att inte känna av sin skada längre men besviken över förlusten.

Från presskonferensen - coacher och spelare tycker till

En dag på jobbet tyckte Chelsea. En riktigt bra prestation tyckte MFF. Det är den extremt kortfattade versionen av det som sades på podiet. För att få något en smula mer utförligt får ni läsa vidare.

Jon Dahl Tomasson på presskonferensen efter match
Han verkade sammanbiten efter matchen, men poängterade flera gånger hur stolt och nöjd han var över spelarnas insats och lyfte också publiken på Stadion.
- Jag tycker att killarna gjorde en strålande insats. De följde vår gameplan, stod upp bra, de ska vara stolta över sig själva. Vi spelade inför ett fullt Stadion med fantastiska fans mot ett av de bästa lagen i världen. De skapade några chanser, vi hade tillfällen där vi kunde gjort bättre val men på det stora hela är jag nöjd.

Rotation och byten för att hålla truppen fit är vardag i det täta spelschemat, så även idag. Nanasi fick starta både för att vi behöver använda oss av hela truppen med det täta spelschemat men också för att han är en stor talang.
- Det är en ung kille, han har saker att lära sig, men han är en fantastisk talang, han har något speciellt.
JDT ville inte hålla med om att det var stor skillnad i prestation hemma och borta, tyckte att insatsen borta också var stabil men att resultattavlan var annorlunda, bland annat för att vi där släppte till två straffar.Han pratade också en del om hur stort det är att vi faktiskt är i Champions League och om nivån på motståndet.
 - Man vill göra perfekta resultat och man vill åstadkomma mirakel. Vi möter klubbar på en annan nivå, det kan vara lätt ibland att glömma vad det är för folk vi möter. Detta är fotbollshimlen.  Jag vet att man i klubben är van vid att spela i Europa League men detta är en helt annan sak, det kan jag säga utifrån mina erfarenheter.

Nanasi och Lewicki tycker till 
I min ”fem snabba” efter matchen skrev jag att Sebasian Nanasi kan framkalla moderskänslor i intervjuer, och den känslan infann sig definitivt på presskonferensen. Han satt där i sin mössa och sken med hela ansiktet som ett barn på julafton. Samtidigt, när han blir ombedd att analysera något kring matcherna, ger han kloka och genomtänkta svar.

Senast mot Chelsea spelade han Youth League och blev både förvånad, glad och nervös över beskedet att han skulle spela från start i A-laget idag.
Han fick frågan om hur han skulle reagerat för sex månader sedan om någon då sagt att han skulle spela med MFF:s i Champions League och svarade med ett stort leende:
- Jag hade sagt att den personen ljög. 

Han fick beskriva hur det var att spela mot regerande CL-mästarna:
- Såklart var det svårt att spela. Deras mittförsvar läser spelet bra och gav en inte mycket tid. Man måste ta beslut snabbt och vara snabb med bollen.

Han var nöjd med sin insats och njöt av den härliga atmosfären på läktaren. På frågan om han faktiskt tyckte att det borde varit straff vid en situation i första halvlek svarade han ärligt med ett brett leende:
- Nja, jag tror nog inte att det skulle varit straff, haha. Men, ja, jag försökte göra det bästa av situationen bara.

Kollegan Lewicki på podiet fanns med i landslagstruppen som nyligen presenterades, däremot fanns inte Sebastian Nanasi med i U21-truppen.
- Såklart är det tråkigt. Men jag vet att det är hård konkurrens där. Jag har inte spelat så många matcher, och har inte riktigt kunnat visa U21-coachen vad jag går för. Men det kommer fler landslagssamlingar….

Rutinerade Oscar Lewicki var inte fullt lika glad och uppspelt på podiet. Han fick en del frågor kring landslaget och var såklart glad och stolt över att vara uttagen och att han ska göra bästa möjliga av det. På frågan om han är redo att spela från start i den kommande landskampen var svaret kort och gott:
- Ja.

Efter hans långa skadefrånvaro var det naturligt med frågor om form och status nu när han är tillbaks på planen igen. 
-Jag känner mig i bra form. Men jag har ändå varit borta i ett par månader. Jag har gjort vad jag kan för att hålla formen uppe men man behöver även minuter för att komma in i det igen. Men jag känner inget alls av skadan längre och det är det viktigaste.
 

I och med dagens match är Oscar Lewicki den MFFspelare som har flest mathcer i CL )kval och gruppspel). På frågan om hur det känns svarade han: 
- Såklart är det en stor ära, men just nu är det svårt att ta in det. Om ett tag kommer jag nog att vara gladare än jag är nu. För även om vi spelade en bra match så är jag trots allt besviken över att förlora. Jag tycker inte om att förlora.

/Vi tycker om att du inte tycker om det Oscar)

Röster från Chelsea om matchen
Bortalaget var fvisserligen först att beträda podiet, men får snällt sätta sig i baksätet i denna rapport från presskonferensen. 

Chelseas målskytt Hakim Ziyech fick frågan om vad han tyckte om motståndet - den engelska journalisten som frågade menade att alla förväntat sig en komfortabel seger för Chelsea.
Ziyech svarade att han tyckte att det var en tuff match, hårt jobb och att MFF inte alls gav dem samma utrymme som de fick i första matchen. Hans syn på MFF nu efter två möten:
- Det är ett svårt lag att möta. De spelar tätt, de stänger alla utrymmen. När de har en bra dag så är det svårt att skapa chanser. Idag spelade de också med sin publik i ryggen vilket alltid lyfter.

Han menade att trycket från publiken var inspirerande även för Chelsea.
- Vi har spelat så länge utan publik. Det var bra stämning idag och även om de var mot oss så är det speciellt när man hör publiken från första minuten till sista.

Tränare Tuchel verkade se det hela som ”en dag på jobbet”.
- Vi fick gjort jobbet. Vi blir bedömda efter resultat och vi levererade det förväntade resultatet. I första var vi inte tillräckligt kliniska, trots att vi hade skott på mål och chanser. I andra ville vi höja intensiteten för att tvinga in ett mål. Vi är nöjda med att vi inte tillät dom att komma till farliga chanser. Det fanns många saker som skulle kunnat ställa till det för oss. Planen var inte i bra skick, mycket resor, spelare borta. Men vi gjorde det vi skulle.

Åsa Flykt2021-11-03 00:40:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?