Från presskonferensen efter MFF - Mjällby
JDT nöjd med resultatet men vill ha ut mer av spelet.

Från presskonferensen efter MFF - Mjällby

Efter matchen bjöds det på traditionell presskonferens med de båda lagens tränare. Trots att MFF avgick med segern var båda tränarna ungefär lika nöja, den ene med spelet och den andre med resultatet.

Först till tals var Mjällbys Markus Lantz som började med att gratulera Jon Dahl Thomasson och MFF.
- Det går inte att diskutera att det var rättvist med seger till Malmö.

Lantz var ändå till stora delar nöjd med sitt lags insats, även om det bar emot att vara nöjd efter en förlust.
- Vi var tvungna att försvara oss mycket och vara disciplinerade och det tycker jag att vi var. Sen är det ju klass på grejerna han gör AC.
Han konstaterade också att de själva hade skapat en del chanser men att det inte duger att inte vara skarpare i avsluten. Ska vi ha chans mot Malmö så måste vi sätta de chanser vi får.

Jon Dahl Thomasson var mer nöjd med resultatet än med spelet och tyckte att laget inledde matchen lite skakigt. 
-Vi behöver för många beröringar och spelar för långsamt. Det är också därför de lyckades skapa sina chanser, det är trots allt lättare att försvara sig än att vara kreativ.

Han tyckte också att även om Mjällby försvarade sig bra i mitten så blev det alldeles för mycket spel i sidled och menade att det ändå fanns möjlighet att komma fram centralt.
- Men jag är glad för resultatet, jag är glad för att vi höll nollan, det är viktigt för laget och i synnerhet för Johan. Och så AC:s mål som ju är klassmål. Hade det funnits åskådare här så hade de nog nästan hoppat ner på planen. Så vi är såklart nöjda med segern men det finns ändå mycket att förbättra.

Han bekräftade också att anledningen till att Bonke inte var med i truppen idag var att han kom för sent till lagets samling dagen innan match på grund av att han försovit sig samt att han inte skulle ha startat idag men varit på bänken. 
 

Åsa Flykt2020-06-15 23:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?