Frånsprungna i SSH 2
Huddinge IF B värmer upp på Ängby IP inför premiärmatchen i SSH 2, näst högsta reservlagsserien i StFF:s seriepyramid.

På onsdagskvällen premiärspelar vi i reservlagsserien, SSH 2. Bortamatch mot division 4-laget Ängby IF:s reserver. Vi kommer med nio spelare ur A-truppen men blir frånsprungna alldeles för lätt och för ofta, tvingas inkassera en tråkig och oväntad förlust, 1-2.

En bitande kylig vind drar i Ängby IP:s längdriktning, vi har medvind i första halvlek då vi också dominerar bollinnehavet. Det står tidigt klart att det ungdomliga hemmalaget är snabba och vassa i sitt omställningsspel. I 15e svarar Leo Dahlborn för en enhandsräddning nära straffområdeslinjen och Mikias Girma blockar akrobatiskt returen.

I Ängbys mittförsvar regerar lagkaptenen Frej Apelman. Han dominerar i luftrummet, är bolltrygg och passningssäker. Vi har oerhört svårt att spela oss igenom i det etablerade spelet, varken högt eller lågt fungerar. Enstaka skott utifrån smiter igenom men hemmamålvakten är hela tiden med på noterna. Ett avsteg kommer i 29e. Elias Ländin spelar en lång cross som Viktor Widerberg jagar efter på högersidan, spelar in mot Milo Norrby. Vårt senaste nyförvärv tråcklar sig förbi en försvarsspelare och placerar in bollen förbi målvakten. Snyggt, snabbt anfall och behärskat avslut. 1-0 till Huddinge, vilket speglar matchbilden.

Men vi håller inte ledningen ända fram till paus. Vi har inte tagit lärdom trots ett par Ängby-omställningar som varit nära att resultera i frilägen. Några sekunder före pausvilan uppstår räknefel i vårt mittförsvar och snabbe Tony Mártin Bogerud kommer fri från mittlinjen, sprintar fram och placerar kvitteringsbollen förbi Leo.

Ängby inleder andra halvlek optimistiskt. Med vinden i ryggen trycker de på framåt utan att skapa några vassa lägen. Efter drygt tio minuter är vi tillbaka i matchbilden från första halvlek. Mycket bollinnehav men vi skapar alldeles för lite matnyttigt.

I 61a går Herman Johansson av, näsblod (han återkommer senare när blodflödet stillats), och efter ett par minuters uppvärmning kliver sportchefen Jakob Sauma in i hans ställe. En träning är allt Jakob har i benen inför matchen!

Ängbys omställningar är vassa men ganska få. De vill gärna ha en straff vid ett tillfälle. Svårbedömd situation från läktaren och i tilltagande mörker men jag tycker att domaren gör rätt som viftar avvärjande. Med knappa kvarten kvar räddar Leo ett friläge, sedan blir Kevin Dedukic varnad för att hållit fast en motståndare vid omställningsläge. Till slut håller det inte. Ännu en snabb omställning. Tre hemmaspelare kommer stormande och våra försvarsspelare är som bortsopade. Fredrik Thunberg avslutar via stolpens insida. 2-1 till Ängby.

I matchens sista skälvande sekunder är vi nära att kvittera. Återigen efter en svepande crosspassning, från Jakob till fristående Kevin metern utanför straffområdeshörnet. Vår vänsterbreddare avancerar några steg, avslutar hårt och lågt mot bortre stolpen. Målvakten är snabbt nere och får sträcka sig till det yttersta för att styra undan bollen med fingertopparna.

Matchfakta SSH 2
10/4                    Ängby IF – Huddinge IF 2-1 (1-1)
0-1 Milo Norrby (29), 1-1 Tony Mártin Bogerud (45), 2-1 Fredrik Thunberg (81).

Startelva: Leo Dahlborn – Herman Johansson, Artin Manokian, Jonathan Sener, Elias Ländin, Kevin Dedukic – Mikias Girma, Malte Jonsson – Viktor Widerberg, Milo Norrby, David Nyman.
Spelare inbytta under andra halvlek: Vincent Henderson, Leonard Odefjärd, Oscar Romi samt Jakob Sauma.
Varning: Kevin Dedukic (80, fasthållning).

PS. Ta inte för givet att jag kommer att se samtliga matcher i SSH 2. Jag kan prioritera annat ibland. DS