Friberg på väg bort?

Friberg på väg bort?

Under måndagen har det skrivits om att Skövde AIK's Gustav Friberg varit på plats i Halmstad för att se HBK genomföra årets första träning på Örjans Vall. Friberg är för tillfället skadad, men ska man tro dagens rapporter så är den allsvenska nykomlingen intresserad av vänsterbackens tjänster framöver.

Det är Hallandsposten som rapporterat om att den långkastande vänsterbacken varit på plats i Halmstad och på Örjans Vall idag där han sett Halmstad BK genomföra en träning Friberg själv har kontrakt med Skövde AIK ett år till och är just nu skadad med ett brutet ben i foten. 

Ett mål och sex assist den gångna säsongen väcker intresse
När Friberg så sent som i fjol skrev på för två nya år i SAIK så beskrev klubb- och sportchef, Per Åstemo, Friberg som "en av klubbens allra största talanger" och det var en nöjd sportchef som då signat vänsterbacken för två år till i Skövde, men nu kan det bli andra bud då HBK alltså visat konkret intresse för den löpstarke och långkastande vänsterbacken som enligt lokaltidningen idag varit på plats och besökt den allsvenska nykomlingen under deras första träning för året. 
Friberg gjorde den gånga säsongen ett mål och sex assist på 29 matcher för Skövde AIK i Superettan och var en spelare som utmärkte sig bra - så pass bra att han nu har fångat intresse från Allsvenskan. 

Ett år kvar på kontraktet - prislappen?
Friberg som alltså stod för en stark säsong i fjol har ett år kvar på kontraktet och ska Halmstad BK få loss honom redan nu så är det en plånbok som ska öppnas och då ska det bli intressant att se vad prislappen landar på. Tobias Linderoth har i intervjuer den gångna säsongen påpekat att han sett Friberg som ett "vapen" och till Fotbollskanalen har han bland annat sagt att "man är lite dum om man inte utnyttjar det" om mannen som enligt flera kastar dem längsta inkasten i Sverige.

Om Friberg blir kvar i Skövde AIK den kommande säsongen eller om han lyckas få ett kontrakt med en allsvensk klubb trots sin skadesituation återstår att se.

Johan Videll@johan_videll2023-01-09 22:15:18
Author

Fler artiklar om Skövde AIK