Friday I´m In Love - Älskade Allsvenskan

Friday I´m In Love - Älskade Allsvenskan

Efter några kvällar framför Champions League saknar man det hemvävda och det äkta.

Det börjar dra ihop sig till allsvensk premiär och det är, trots restriktioner och sannolikt tomma läktare, något av det härligaste som finns.
Förväntningar, förhoppningar och spekulationer skall äntligen prövas i verkligheten och den enligt hävd och tradition svårtippade serien skall åter gäcka pålästa experter och passionerade supportrar.

Efter att ha sett en del internationell toppfotboll från Champions League senaste veckorna står det all mer klart för mig hur mycket mer intresserad jag är av allsvenskan. Fotbolls- och kvalitetsmässigt är vi givetvis chanslösa, men för en inbiten supporter till ett allsvenskt lag, vare sig det är MFF, HBK, Blåvitt eller något annat lag finns det inget som engagerar mig mer än vår lilla hemvävda serie.

För Malmö FF, som är Sveriges bästa lag genom tiderna, finns alltid kravet att vinna guld. Allt annat är ett misslyckande. Bara den kravbilden gör att varje match får en extra nerv för oss MFF-supportrar. Varje förlust är en nesa och en skam och detta ok av förväntningar bär vi med stolthet.

Andra lag drivs av revanschlusta, som IFK Göteborg som efter många bleka år åter tycks rusta för toppstrid. Med en av de mest spektakulära värvningarna i allsvenskans historia, Marek Hamsic, går man in i säsongen fulla av självförtroende och vilja att åter ta upp kampen med MFF om att vara bäst i Sverige. Dit är det en lång väg, men vi ser ambitionen.

I Stockholm pågår en maktkamp mellan tre klubbar som pressar varandra. AIK, Djurgården och Hammarby satsar alla på olika sätt och prestigen är enorm mellan lagen. Kanske är fighten sinsemellan lite för energikrävande då inget av lagen tycks få till vare sig en varaktig framgångsera eller ett fungerande Europaspel. Men oavsett det sätter huvudstadslagen en extra krydda på serien. En krydda som blir ännu mer pikant när publiken släpps in på arenorna igen.

Sedan har vi alla de andra lagen som ibland överraskar och kommer in och knäpper storstadslagen på näsan. Klassiska HBK och Degerfors är tillbaka och jag tänker med glädje tillbaka på härliga bortaresor till bland annat Örebro, Kalmar och Borås. Pärlor till städer man inte hade besökt om det inte vore för allsvenskan och sköna motståndarsupportrar som välkomnar en på ett sätt man bara kan drömma om i de större städerna.

Det finns, när jag tänker efter, inget som idrottsmässigt är finare än vår lilla allsvenska och jag blir varm i hjärtat bara jag tänker på att vi snart är igång igen. När det talas allt mer om stängda ligor för de bästa storlagen i Europa och snart obefintliga chanser för de små nationerna att konkurrera med Real Madrid, Barcelona, Man City etc, är jag så tacksam för att hjärtat finns här. Hos Malmö FF och den fina serien vi brukar vinna.

Idag för 130 år sedan bildades våra allsvenska konkurrenter Djurgårdens IF. Vi ber att få gratulera Blåränderna samt beklaga att ni inte har vunnit mer än tolv SM-guld trots att ni har haft nitton år mer på er än Malmö FF.

Veckans låt tillägnas den annalkande våren och hoppet vi alla, oavsett klubbfärger, när om sol, glädje och framgångar. Trevlig Helg!




 

Pontus Kroon2021-03-12 12:06:28
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?