Friday I´m In Love - Camps are back!

Friday I´m In Love - Camps are back!

Inte sedan Camp Camper i Wolfsburg i februari 2020 har Himmelriket haft möjlighet att följa MFF på plats på bortaplan i Europaspelet, men nu är det äntligen snart dags igen! Idag tar jag en liten promenad längs minnenas allé och minns de camper jag fått ynnesten att vara en del av.

Jag vet inte hur det är med er, men för egen del rycker det rätt häftigt i restarmen nu.

Sedan pandemin bredde ut sig över världen och vår tillvaro har jag varit på ett par dagsutfykter i Danmark, men för en sydvästskåning är det inget man direkt betraktar som utomlands, så faktum är att jag inte varit utomlands "på riktigt" sedan jag och Himmelrikets nestor Magnus Johansson satte upp Camp Cardinal i S:t Gallen i november 2019.

Därför känns det väl inte mer än rätt att jag återstartar resandet med en ny Camp. Denna gången blir det med Fredrik Hed som är Himmelrikets man i Mälardalen och det skall bli väldigt roligt att få göra London med honom och försöka leva upp till de högt ställda kraven från er läsare.

För egen del är det sjätte Campen för Himmelrikets räkning och alla har varit fantastiska på olika sätt. Tre olika tränare och en hel drös av spelare har man stiftat bekanskap med och så här i efterhand är det inte matcherna man minns utan en massa roliga saker vid sidan av.

Första campen var med Ted Svensson i Madrid 2014 när MFF skulle möta Atletico.
Det var oerhört nervöst och långt utanför min comfort zone, men det blev en fantastisk resa där vi bodde på ett mysigt hotell i stadsdelen La Latina, ett stenkast från Plaza Mayor där vi hade en av de mest magiska matchuppladdningarna i MFF:s historia.

Resan började dock lite skakigt för Ted vars resväska gått sönder på Kastrup och ej gick att stänga. Vid bagageincheckningen lovade Lufthansas personal att man skulle tejpa ihop väskan omsorgsfullt innan den lastades ombord på planet. Väl i Madrid fick vi vänta länge vid bagagebandet och till slut gav vi upp och gick till disken för saknat bagage.
Efter en lång spansk palaver och efter att Ted fått svara på en massa märkliga frågor drog de fram väskan. Mycket riktigt var den noggrant ihoptejpad. Men med en tejp med en text som förklarade att det fanns skjutvapen i väskan. Tack för hjälpen Lufthansa!

Andra campen var min första med Magnus Johansson och var även den i Madrid, fast 2015 när MFF skulle möta Real.
Förutom att Magnus är den mest beresta människa jag känner, hade han också rutinen från klart fler camper än jag, så det var ett nöje att ta rygg på honom och få ta del av hans kunskap om såväl staden Madrid som hur man kan strukturera upp campjobbet så att man får ut så mycket som möjligt till er läsare.

Hela vistelsen var fantastisk då över 3000 MFF:are fanns i stan och vart man än kom så såg man någon med MFF-tröja eller en himmelsblå halsduk.
Då min fantastiske ciceron Magnus hann med att visa mig väldigt mycket mer av Madrid än jag hunnit med året innan blev det en resa som fick den spanska huvudstaden att etsa sig fast i mitt hjärta som min absoluta favoritstad.

Tredje campen var ett långt läger med Magnus och syskonen Peter Lind och Åsa Flykt i spanska Salou under månadskiftet januari-februari 2017. MFF var på träningsläger under ledning av nye tränaren Magnus Pehrsson och Himmelriket var på plats för att följa säsongsuppladdningen.

Vi hyrde en lägenhet i nio dagar och hade en fantastisk vistelse där vi på nära håll kunde följa MFF i det mer dagliga arbetet. Salou som är en badort cirka tio mil söder om Barcelona var stängt och vintersömnigt, men vi hittade en härlig brasiliansk restaurang som höll öppet där vi kalasade på picanha, ris och drinkar varje kväll. Ja, förutom en afton då vi provade en annan krog. Mer om det traumat i fredagsminnet längre ner.

Fjärde campen gick norrut till vårt kära grannland Norge då vi mötte Sarpsborg hösten 2018. Magnus och jag betvingade kylan och fick en riktigt trevlig tur i en mysig liten småstad jag aldrig någonsin skulle besökt om det inte vore för Malmö FF.

Vid det här laget hade jag blivit så bekväm med Magnus som reskamrat att jag inte bara trivdes rent allmänt utan också ställde upp på hans mer obscena förslag.
Aldrig hade jag trott att jag skulle posera offentligt, liggandes i en norsk fårhage, men med en pådrivande och manipulativ redaktör som Himmelrikets egen Pange-Mange kan det sluta så här...

Femte och senaste campen var som sagt Camp Cardinal nere i S:t Gallen, Schweiz, 2019. Återigen med vännen Magnus. Vi fick lära känna ännu en småstad vi sannolikt inte hade besökt om det inte vore för MFF och än en gång blev det en fin upplevelse.

Resan innehöll förutom själva jobbet med artiklar och intervjuer allt från öl med trevliga MFF-kompisar, en långlunch med kommunikationschefen Peter Sohlmér och ungdomstränaroraklet och evenemangschefen Ola Gällstad samt ett långt "off the record-samtal" på ett tåg med f d chefsscouten Vito Stavljanin. Kanske var denna camp den mest intressanta, då den gav mest inblick i den himmelsblå organisationen som den ser ut idag samtidigt som samtalen även gav oss fantastiska anekdoter från förr. Ola Gällstad som varit ungdomstränare för både Zlatan och Mackan hade ju givetvis en hel del godis att bjuda på.

Den sjätte campen är än så länge ett oskrivet blad. Den 18:e oktober lyfter jag och Fredrik mot London och det skall bli fantastiskt att få göra jobbet för Himmelriket och er från denna storslagna metropol. Vi kommer att göra allt för att ge er många läsvärda artiklar och intervjuer och i vanlig ordning kommer vi även att starta en blogg i anslutning till campen.
Himmelriket är åter på resande fot.

Denna dag för fyra år, åtta månader och sex dagar sedan provade jag, Åsa Flykt, Peter Lind och Magnus Johansson en restaurang i Salou som heter New Amigos. Restaurangen fick inga nya amigos men väl en recension som ni kan läsa här.

Veckans låt kan bara bli en med tanke på fredagstextens tema. Håll till godo.

Pontus Kroon2021-10-08 09:16:54
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?