Friday I´m In Love - Dan före dan?

Friday I´m In Love - Dan före dan?

I morgon är det allsvensk omgång igen och Malmö FF har en mycket speciell match i Västerås att se fram emot.

Som chef på ett företag som pysslar med säkerhet lär man sig tidigt att lediga helger inte är en självklarhet, ja inte nätter heller för den delen, då vårt jobb till största delen går ut på att hålla koll på andras egendom så att de kan hålla kväll och helg utan att behöva bekymra sig.

Därför sitter jag på jobbet i morgon när min son och många av mina vänner och bekanta befinner sig i, eller är på väg till den gamla gurkstaden Västerås. Planen är dock inte att de skall hämta hem högkvalitativ svensk gurka till höstens inläggningar, utan de är där för att bärga Malmö FF:s tjugofjärde allsvenska guld.

Förutsättningarna för de tusentals MFF:are som åker upp och för Rydströms lag är mycket goda, jag säger inte mer än så för att inte föregripa kvällens införrapport, men osvuret är som alltid bäst. Oavsett utfallet i morgon är det i alla fall en härligt pirrig känsla idag, så här "dan före dan".

När vi väl säkrar guldet är det det tionde SM-guldet för Malmö FF på 2000-talet och som säsongen sett ut i år, då vi trots visst haltande i serien och utmanande Europaspel har en förkrossande ledning och möjlighet att avgöra redan i tjugosjunde omgången, är det mycket som talar för att dominansen kommer att fortsätta.

För mig som har ett perspektiv som sträcker sig från 1970-talet är det oerhört skönt att min barndoms stolta förening åter är så där stöddigt bäst som vi var när jag var en liten påg.
1990-talet var närmast traumatiserande för oss bortskämda MFF:are och även om 2000-talet började skakigt är nu Malmö FF åter obestridligt ledande i Sverige.

Något jag tycker speciellt mycket om i dagens MFF är den där hungern och viljan att utvecklas som finns, framför allt i Henrik Rydströms team. Inget ont om tidigare guldlag, men det är ett mycket intressant projekt som håller på att ta form just nu och det finns många tecken på att vi är på ett riktigt bra spår just nu.

Inga jämförelser i övrigt, men i en historisk jämförelse under min livstid får man nog gå tillbaka till Bob Houghtons press- och understödsrevolution på 1970-talet. för att hitta något som känns mer innovativt. Vi ser också en individuell utveckling just nu som börjar ge avtryck, för att nämna några så kan man ju titta på landslagstrion Nanasi, Larsson och Bolin.

Det gäller dock att ledningen är beredd på att saker kan förändras snabbt och Henrik Rydström kan precis som våra mest lovande spelare plötsligt få ett erbjudande han inte kan säga nej till och då får vi plötsligt helt nya förutsättningar. Det blir intressant att följa vad som händer när säsongen summeras.

Den tiden, den sorgen, som det heter. Än så länge är det fullt fokus på uppgiften i morgon och det vore ju synnerligen trevligt om helgen kröns av ett guldfirande.
Vid 17-tiden i morgon har vi facit, men till dess får vi likt barn i väntan på tomten ge oss till tåls.

Idag för 20 år sedan, minus elva dagar, skrev jag min första text för Himmelriket där jag (rätt så krystat) vävde in mitt Tolkienintresse i en uppladdningskrönika.
Jag överdriver inte om jag säger att tiden har gått fort sedan dess. Då var min elvaårige son dagar från att uppleva sitt första MFF-guld på Malmö Stadion och idag är han pappa till min snart treårige sonson som givetvis blev MFF-medlem redan på BB.

Veckans låt är på temat "dan för dan" då titeln "Nessun Dorma" är italienska för "ingen sover", vilket ofta kan vara fallet dagen innan något stort skall hända. Att den vackra arian framförd av Luciano Pavarotti avslutas med det segervissa "Vincerò" (jag skall vinna) gör ju inte saken sämre.
 

Pontus Kroon2024-10-18 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????