Friday I´m In Love - En intressant vecka

Friday I´m In Love - En intressant vecka

Det har varit en lite brokig vecka men på söndag kan den trots allt få ett mycket lyckligt slut.

Det var inte nådigt vilken kritik MFF fick på sociala medier och i en del messengergrupper jag är med i efter matchen mot HIF i måndags.
Med undantag för den härlige skojaren med trumpeten sågades det mesta trots att vi vann ett oerhört viktigt derby och gav oss själva fyra fina matchbollar - eller varför inte - guldläge.

Det är tufft att vara Malmö FF, man skall inte bara vinna, man skall helst göra det lekfullt enkelt och jag får väl erkänna att det är ganska härligt att kravstälningen på laget är sådär halvgalet tuff.

Jag kommer ihåg en match jag var på med min pappa någonstans under mitten på 80-talet, där MFF massakrerade ett annat allsvenskt lag (minns ej vilket) med 4-1. När domaren blåste av reste sig en bänkgranne upp och sade avmätt på klingande malmöitiska "Fy fan va dållett det va idau!" Jag begrep inte riktigt vad som var så dåligt, men där någonstans insåg jag att MFF förväntas vara nåt mer än bara deltagare.

Nåja, nu är vi i alla fall framme vid att kunna säkra guldet och det redan på söndag. Sirius står för motståndet och trots att Uppsalalaget har gjort en väldigt fin säsong känns det som ett motstånd som ett heltaggat guldhungrande hemmalag skall slå. Gör vi det är det bara att korka upp champagnen och börja fira det tjugoförsta SM-guldet.

Men som jag var inne på i ingressen har veckan ändå varit lite brokig och uppladdningen inför den första matchbollen har inte varit helt optimal. Vår coach har dessvärre smittats av Covid-19 och jag måste säga att det skär lite i hjärtat att Jon Dahl Tomasson som har gjort ett fint jobb med truppen nu, bortsett från eländet att bli sjuk, riskerar att få se sin största tränartriumf i karriären på tv. Ännu en virus-ironi detta märkliga år.

En annan lite märklig sak som kanske kommer att störa uppladdningen lite inför Siriusmatchen är ett ytterst tråkigt utbrott från Anel Ahmedhodzics far på MFF:s officiella facebooksida. Fylld av helig vrede mot Anels agent Markus Rosenberg tangentbordsvrålar Ahmedhodzic Sr om hur hans påg blir lurad på alla tänkbara sätt. Att arga farsor skall hålla sig borta från sociala medier är en gammal sanning och det underströks verkligen här.

Det känns verkligen inte bra att en av våra bästa spelare blir störd inför en så viktig match och det stör mig oerhört att se någon vräka ur sig så mycket skit mot en av föreningens största någonsin, nämligen Markus Rosenberg. Jag hoppas denna trista konflikt kvävs i sin linda och att alla inblandade kan gå vidare utan att det blir bestående skador i relationerna. En ursäkt från Ahmedhodzic Sr känns som en bra start.

Nåja, det kan som sagt bli en särdeles bra vecka ändå om vi bara sköter våra kort rätt på söndag. Det blir inget normalt guldfirande på Stadion nu i "andra vågens" tid, men det skulle kännas oerhört skönt att få ta tillbaka Sven-Lennart dit där han hör hemma, det vill säga i Malmö FF:s välfyllda pokalsamling.

Idag för 388 år sedan stupade kung Gustav II Adolf under slaget vid Lützen. Idag kan man avnjuta en Gustav Adolfsbakelse till hans ära om man är monarkist eller bara lite sötsugen.

Veckans låt handlar om den amerikanska sydstaten Georgia. På förekommen anledning vill jag njuta av den idag.

Pontus Kroon2020-11-06 15:50:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?