Friday I´m In Love - Forumprofiler jag minns

Friday I´m In Love - Forumprofiler jag minns

För mig och en del andra Himmelriketskribenter blev vårt forum en introduktion till sajten och även till andra MFF:are online. Vissa forumister minns man kanske mer än andra.

Redan innan innan jag hittade till Jakob Kjelldéns och Rolf Hjertssons Himmelriket, upptäckte jag någonstans runt milennieskiftet att det fanns ett diskussionsforum på mff.se, där en massa åsikter om laget och föreningen stöttes och blöttes av diverse MFF:are under mer eller mindre fantasifulla nicknames. MFF:s forum stängdes dock ner efter några år och de flesta skribenterna flyttade över till Himmelriket.

Innan dess reggade jag mig i alla fall under det pretentiösa nicket "Thern", vilket jag efter en rätt kort period bytte ut till mitt nu drygt tjugoåriga julrimmande alter ego "Il Canoniere". Ett nick som kom utav att jag som aktiv gärdsgårdseriespelare hade ett hyggligt tungt skott i såväl höger- som vänsterfot och under många år skrev och läste jag flitigt på Himmelrikets forum.

Om vi skall nämna någon annan i redaktionen med ett långvarigt och mer komiskt nick, går det inte att komma ifrån vår egen Chief, Redaktör Ulf Nilsson. Om jag minns rätt var den gode Ulf så konsekvent tvåa på bollen när det gällde alla MFF-nyheter på forumet att han döpte sitt nick efter den estniske skidåkaren och ständige tvåan Raul Olle och än idag är det ett begrepp på Himmelrikets forum att bli "raulollad". Det vill säga att lägga ut en nyhet minuten efter att en annan forumist lagt ut samma.

För oss i redaktionen är det givetvis bekvämt, men aningen ambitionssänkande, att vår redaktör föregår med med lite dåligt exempel. Det ligger alltså i vår kultur från högsta ledningsnivå att missa alla scoop och ständigt vara lite efter.

Det jag minns bäst från mff.se:s forum, innan det stängde ner, var under säsongen 2001 när vår danske, tänkte mittfältsstjärna Brian Steen Nielsen efter en tung period lade upp ett välformulerat och samlande inlägg på forumet, där han bad om ursäkt för sina egna och lagets prestationer, men manade till enighet och nya tag. Tråkigt nog blev det foruminlägget kanske det bästa vi fick ut av den danske landslagsspelaren.

I övrigt har det varit tunnsått med spelare på forumet, men just där kring åren1999-2002 fanns det ett nick som hette "Viva MFF", som var mycket ensam om att se genialiteten i Zlatans polare, Kenneth Gustafsson. "Viva MFF" drev en envis kampanj för att bevisa hur fel tränaren hade som bänkade den unge göteborgaren för jämnan och ganska snart blev det allmänt vedertaget att "Viva MFF" var Kenneth in disguise.

Få forumister har varit så färgstarka som "Skanske Jan i USA", oftast kallad "SJIU". Denne Guinnessälskande fiskande, exil-malmöit i Florida hade högljudda åsikter om det mesta och var något av en forumets Donald Trump, långt innan den politiska Trumpismen var ett begrepp. Samtidigt, mitt i Söderkullafödde Jans misogyna, 08-hatande svada, kunde det ibland dyka upp härliga guldkorn av både humor och empati. Det är inte utan att man ibland saknar denna, med VERSALER skrivandes, helt filterlösa karaktär ibland.

En annan Floridabo, med en helt annan karaktär, är "Edward i Orlando", eller Edward Swanson som han egentligen heter. Denna genomsympatiska man har inte bara varit Himmelrikets ciceron när vi följde MFF på träningsläger i Orlando, utan han bjöd även mig på HIF-derby och öl när han och sonen Travis var i Malmö på besök. När forumet leder till den typen av möten är det extra fint.

En del av dessa härliga skribenter minns jag kanske mest för deras sympatiska och kloka framtoning, som t ex "Michel", "Fermat" och "Tenet". Andra minns man kanske på grund av härliga nicknames som "Radger Yüng i Bremerhafen", en del för deras erfarenhet och historiska kunskaper som "Hövdingen" och "Sven Liljegren Sr", några för deras ibland outhärdligt envisa debatterande som "Bill Clinton" och ja, en del minns man väl mest för deras mästrande besserwisserstil, men de namnger jag inte för fridens skull.

Det var rätt många år sedan jag hängde slaviskt på forumet och många av de jag nämner från min aktiva tid är antagligen inte kvar. Nya nick och nya engagerade MFF.are har tagit över eller kompletterat den ständigt levande debatten. Jag är i alla fall evigt tacksam för alla de som ger oss en plats utanför för läktaren som alltid sjuder av liv och åsikter. Keep up the good work!

Idag för tio år sedan skrev Calle Angerborn en artikel som reflekterade över en av de mest omskrivna spelarna vi haft sett till speltid, Raoul Kouakou, även kallad Göken.

Veckans låt anspelar på forumet, där en av de viktigaste ingredienserna är rykten. Här är Marvin Gaye med Heard It Through The Grapevine (ryktesvägen).
 

Pontus Kroon2023-02-17 09:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?