Friday I´m In Love - Förväntningar och förhoppningar

Friday I´m In Love - Förväntningar och förhoppningar

Försäsongen har dragit igång och vi har lagt två träningsmatcher till handlingarna. Vad kan man önska sig av säsongen 2024?

Efter en skaplig insats, i alla fall i första halvlek, mot Sparta Prag igår eftermiddags är mina förväntningar på Malmö FF 2024 ungefär de samma som innan matchen.
Jag förväntar mig att vi skall vinna allsvenskan och nå ut i något gruppspel i Europa.

Jag tycker helt enkelt att det är rimligt att tro att vi som regerande mästare med ett mer implementerat spelsystem och förstärkt trupp skall klara av att försvara SM-guldet och åtminstone krångla oss ut i antingen EL- eller ECL-gruppspel. Klarar vi bara det ena av detta blir jag besviken och missar vi båda blir jag förbannad.

Detta är alltså vad jag tycker att MFF skall klara av utefter min kunskap om vår trupp, vår tränare och våra motståndare. Jag kan vara fel ute och jag kanske har för stor tilltro till vårt befintliga spelar- och ledarmaterial och jag kanske underskattar motståndet, men detta är min ståndpunkt inför säsongen.

Min förhoppning, vilket är något annat, är att vi gör det ännu lite bättre. Att vi lyckas att vinna guld samtidigt som vi tar oss in i Champions League, precis som 2014 och 2021, eller att vi vinner guld samt tar oss vidare från en EL- eller ECL-grupp till slutspelsmatcher 2025.

Detta är scenarion som absolut inte är omöjliga, vi har ju klarat dubbeln med SM-guld/CL-avancemang två gånger de senaste nio åren och under Uwe Rösler var vi snuddande nära att både vinna allsvenskan och vinna vår EL-grupp 2019, men en handfull dåliga straffar i allsvenskan satte krokben för den drömmen.

Samtidigt, för att uppnå de förhoppningarna, krävs en extraordinär säsong där det mesta klaffar och där vi inte tappar för många spelare till andra klubbar eller till sjukstugan. Det vill även till att Henrik Rydström med team får fortsatt stor utveckling på sitt spelsystem och sina spelare och det är alltid svårt att sia om vart ett andra år för en guldtränare tar vägen. Fråga bara Magnus Pehrsson.

Oavsett ovanstående gäller det att förstå att man är en smula bortskämd som MFF-supporter som kan ha den här typen av rimliga förväntningar och inte helt orealistiska förhoppningar under försäsongen. Föreningen har varit i den här positionen under en stor del av sin existens och det skall vi vara evinnerligt tacksamma för.

Det gäller dock att inte glömma att det ibland kan slå helt fel och vi är många, både supportrar och inte minst en hel del journalister, som tippade MFF i topp säsongen 1999 och se hur det gick. Så illa kan det rimligen inte bli 2024, men 2022 fick vi vår senaste reality check, så även i vår penningstinna nutid kan det gå på röven ordentligt.

Nåja, mina förväntningar och förhoppningar är som sagt högt ställda och jag hoppas att slippa revidera dem under säsongen. Malmö FF har rullat igång och det skall bli en fröjd att se vad 2024 bär i sitt sköte.

Idag för sju år sedan var jag och Himmelrikets team i Salou med om den här nära-döden-upplevelsen.

Veckans låt är lite högkvalitativ country med Dwight Yoakam, håll i hatten!
 

Pontus Kroon2024-02-02 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?