Friday I´m In Love - Njut av naturen!

Friday I´m In Love - Njut av naturen!

I brist på MFF, utehäng och annat socialt som bör avstås ifrån just kan man passa på att njuta av naturen som just nu är i sin vackraste fas.

Coronapandemin ligger som en blöt filt över våra liv. Människor insjuknar, en del dör, en del förlorar jobb och egna verksamheter man slitit för i en livstid medan andra jobbar stenhårt inom vården för att hjälpa sjuka på bästa sätt.
Vi tvingas förhålla oss till den här verkligheten och i brist på våra vanliga snuttefiltar som biobesök, fester, restaurangmiddagar, shoppingturer, barrundor och så klart Malmö FF får man försöka göra lite annat.

Personligen är jag i en bransch som har väldigt mycket att göra så jag har inte särskilt mycket fritid just nu, men för många smyger sig rastlösheten på och då vi svenskar (ännu inte) är tvingade till hemkarantän är, i alla fall för mig, det här en ovanligt fin tid att komma ut i vår fantastiskt vackra skånska natur.

De senaste veckorna har jag insett hur mycket jag faktiskt har saknat det enkla nöjet att packa en ryggsäck med en filt, en kaffetermos och lite gott att äta och sedan ge sig rätt ut i spenaten. Innan pandemieländet var det något som allt för ofta prioriterades bort, men nu har jag och familjen hunnit med några riktigt fina heldagar bland nyutslagna vitsippor och doftande ramslök.

Det är för övrigt just nu, i den explosiva blomnings- och lövsprickningstiden det är som allra ljuvligast att vandra runt och bara insupa
dofterna, färgerna och fågelkvittret. April och maj är verkligen en magisk period att njuta av den skånska naturen och då vi som en liten kompensation för allt annat elände just nu faktiskt har ovanligt många soltimmar råder jag alla som kan att passa på att komma ut i våren.

Några tips för er som vill ha någorlunda lättillgänglig, men ändå vacker och avskild vandring i naturen är Skäralid vid Röstånga uppe vid Söderåsen, Romeleklint där vandringsleder utgår från spahotellet The Lodge utanför Björnstorp och Rövarekulan som är beläget i en vacker ravin utanför Löberöd.

Det är tre ställen där man kan sträcka på benen, dela på en picknickkorg, grilla, dricka kaffe och sitta och spekulera om den kommande allsvenska säsongen och prata gamla MFF-minnen i ljuvlig omgivning.
Jag rekommenderar det varmt!

I förrgår avled Adam Alsing 51 år gammal i Covid-19. Jag minns honom som en av pionjärerna inom den reklamfinansierade televisionen i Sverige och fast jag hade svårt för de flesta av de nya programmen som kom, vann Adam Alsing mitt hjärta med sin humor, optimism och moderna approach. Under årens lopp blev han ett fint radiosällskap där han fick utveckla sin värme och sitt sätt att sprida glädje. Nu är han inte med oss längre och det känns väldigt sorgligt.

Idag för tre år sedan var en måndag, då jag skrev om vikten av att ha en Redaktör Johansson som påminner en om ens uppgifter även om det inte alltid räcker.

Veckans låt hämtar jag från John Prines fantastiska låtskatt. John Prine är ännu ett av offren för Covid-19 och han saknas oerhört.

Pontus Kroon2020-04-17 09:57:06
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?