Friday I´m In Love - Råbiff och rysare

Friday I´m In Love - Råbiff och rysare

Semester, resor, hårt jobb och ett förvirrande MFF gör livet intressant sommaren 2022.

Regnet smattrar mot rutorna här i Kävlinge och det drar lite rått genom den gläntande balkongdörren. I början på veckan var det högsommarvärme och vädret tycks gäcka oss lika mycket som årets upplaga av Malmö FF. Fågel eller fisk, ja inte vet jag, varje match är en rysare.

Förra veckan var mest fågel för egen del. Jag överraskade hustrun med en resa till Paris som en tidig födelsedagspresent och för fyra dagar lade jag såväl jobb som fotboll på hyllan. Vi lät oss charmas av kärlekens huvudstad och ägnade oss helt åt romantiska middagar på brasseriernas mysiga uteserveringar och långa promenader längs Seine.

Den sista dagens råbiff i det heta solskenet uppe på Montmartre gav min mage ett par dagars tuff återhämtning i helgen, men det var det värt. Ingen minns en fegis och trots oroväckande muller från kistbotten kunde jag, på ståplats, tillsammans med min son se MFF spela ut Varberg i lördags. Magen höll ihop precis som MFF.

Nu har jag hunnit jobba rätt intensivt fyra dagar och tillika haft det ambivalenta nöjet att se MFF kravla sig vidare till andra kvalrundan i CL-kvalet.
Ambivalent då det naturligtvis är av oerhörd vikt att vi klarade det, men samtidigt lider jag av att se årets ojämna instabila version av laget. Inte bara råbiff i sommarhetta gör magen orolig i dessa tider.

Nåja, nyförvärven börjar komma in och kanske ger det oss lite mer stabiitet och trygghet inför den kämpiga utmaningen att försvara SM-guldet i höst. Nu talas det ju dessutom om en återkomst för ligans bäste anfallare, Alexander Jeremejeff och kanske vore det avgörande? Vi får liv i anfallsspelet och serieledarna tappar sitt vassaste vapen. Drömma kan man ju alltid.

Varje match är en final för oss nu, oavsett om det är i Europa eller hemmavid och jag hoppas innerligt att vår till synes vilsna coach börjar få rätt på sitt lag. Det är verkligen hög tid.

Vid sidan om denna mentala prövning skall jag jobba hårt några veckor innan det blir en veckas behaglig hemester här i granna Skåne.
Året har redan bjudit på två utlandsresor och i september blir det 50-årsfirande för den här gubbajävelen på Mallorca, så lite Falsterbo, Österlen och Sandhammaren skall bli mycket njutbart i mitten på augusti när nästa ledighet faller in.

Jag hoppas att alla himmelsblå systrar och bröder också får chansen att njuta lite av sommaren och vila nerverna emellan matcherna. Just i detta nu får jag mail om att MFF ändrar emblemet till himmelsblått på de omdiskuterade tredjetröjorna. Bara en sån sak kan ju sänka blodtrycket en aning och det visar att tillsammans har vi kraft att förändra.

Idag för fyrahundrasexton år sedan föddes den nederländske konstnären Rembrandt Harmenszoon van Rijn. En som sällan gjorde en Rembrandt var fotbollsmålvakten Kalle "Rio-Kalle" Svensson som dog idag för tjugotvå år sedan.

Veckans låt är en klassiker som kommit att bli en himmelsblå favorit, om än med ny text och ett frejdigt inslag av Mats Liljenberg.
Med det önskar jag er alla en riktigt fin sommarhelg!

 

Pontus Kroon2022-07-15 12:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?