Friday I´m In Love - Två veckor kvar

Friday I´m In Love - Två veckor kvar

Säsongen nalkas och plötsligt är det bara två veckor kvar till premiärhelgen.

Det årliga glappet mellan säsongsavslutningen och den allsvenska premiären är som en light-depression för alla supportrar. Ibland är den kortare på grund av Europaspel i december och i bästa fall februari, men ofta är det runt fyra månaders tävlingstorka innan Svenska Cupen drar igång som en sorts allsvensk aperitif.

Nu är det dock inte mycket kvar till den allsvenska premiärhelgen och frusna, utsvultna fotbollssjälar kan äntligen få sitt lystmäte. För MFF:s del väntar Norrköping borta på påskafton och det känns ju ganska trevligt att vi piskade upp dem ordentligt i cupkvarten härförleden. Med det sagt är östgötarna varnade och lär sälja sig dyrt hemma på Platinumcars Arenas plastmatta.

Oavsett vilket har vi givetvis en viktig och nog så svår cupsemi att klara av i morgon, men då min eminente kollega Fredrik Hed kommer med en initierad införrapport gällande matchen i Halmstad lämnar jag den därhän för nu.

Samtidigt som den allsvenska premiären närmar sig har dagstemperaturen, i alla fall i Lund där jag sitter, nått upp över tio grader vilket är en välsignelse efter förra helgens genomträngande polarvind. Det har börjat blomma lite i rabatterna och igår tog jag en löprunda i skogen i shorts. Alla klassiska premiärtecken börjar visa sig.

Idag presenterades även den nya matchtröjan och i mitt kompisgäng är reaktionerna lite skeptiska. "För mycket tennis" var en av kommentarerna och visst ger kragen och ärmmuddarna lite pikékänsla, men personligen tycker jag att den har något. Det är i alla fall tillräckligt med detaljer för att sysselsätta många av oss under många debattimmar.

Det är ju på något sätt lite extra härligt att debattera allt om MFF de här veckorna inför premiären när förhoppningarna och förväntningarna slår i taket. Allt är möjligt och ingen detalj är för liten för att dissekeras och vi träffas i grupper för att bara prata MFF över en öl eller en middag. Det uppdämda behovet svämmar över.

I morgon tar vi oss förhoppningsvis till cupfinal, vilken spelas på Kristi Himmelfärdsdag den nionde maj. Vid det laget hoppas jag att vi redan har tagit ett litet grepp om den allsvenska serien. Vi är nära nu, det är äntligen väder och snart känns en doft av läder.

Idag för fjorton år sedan skrev vår store ledare och redaktör Ulf Nilsson den här måndagskrönikan, med lite samma tema som jag har idag.

Veckans låt är med den fantastiska bluegrassartisten Sierra Hull som jag såg live i Stockholm förra veckan. Högsta klass!


 

Pontus Kroon2024-03-15 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?