Friday I´m In Love - Varning för boule!

Friday I´m In Love - Varning för boule!

Det där med överkroppsskador är inget att leka med, men sätten att ådra sig dem kan skilja sig åt rejält.

Vår älskade keeper Johan Dahlin har inte spelat på ett bra tag och idag stod det klart att Johan inte kommer tillbaka förrän nästa säsong på grund av att hans segdragna skada skall opereras.
Gott så, vi har väl haft det på känn och nu slipper vi spekulationer och vi kan sluta upp bakom duktige ersättaren Marko Johansson och samtidigt skicka välgångshälsningar och kärlek till Johan Dahlin.

Att dra på sig en så kallad överkroppsskada kan man göra på många olika sätt. Att det händer en när man fredar Malmö FF:s mål torde vara bland det mest beundransvärda sättet man kan skada sig på. Sedan finns det en hel mängd mindre ärofulla sätt att göra det på. Till exempel genom att spela boule.

För någon månad sedan var jag ute med syskon och kusiner samt våra respektive. Efter en god middag knallade vi bort till Boulebar på Drottningtorget och efter att ha delat upp oss i lag om två och två så körde vi igång en rafflande turnering. Jag och min svåger visade oss vara klart mediokra och efter en och en halv timmas spel stod det klart att vi kom sist efter noll vunna matcher.

Hur smärtsamt detta än kändes var det ingenting mot vad som väntade. Efter att ha känt mig lite sliten och stel i "kastaxeln" vaknade jag dagen efter helt oförmögen att röra armen utan den mest vidriga smärta. Tydligen hade det ivriga bouleandet varit för mycket för min arma kropp och denna vilsamma sysselsättning som skänker förströelse till Provances 90-åringar var tydligen förenad med livsfara för mig.

Fylld av skam och Ipren tvingade jag mig själv till jobbet de närmsta dagarna och om någon frågade varför jag kallsvettades och stönade av smärta skyllde jag på att jag dragit axeln ur led. Det var ingen lögn, för det hade jag gjort flera gånger, sen att det var tjugo år sedan behövde ju inte nämnas. Till slut, efter ett par dygn utan sömn och med mardrömsplågor, tvingades jag dock att söka hjälp hos min företagshälsovård.

Väl hos min favoritläkare, han är för övrigt far till den skönsjungande MFF-supportern Måns Zelmerlöw, fick jag till slut säga som det var. Doktor Zelmerlöw, en stilig och respektingivande karl, tittade på mig och jag uppfattade en glimt av skadeglädje i hans annars så vänliga blick. Han skakade på huvudet och sade med ett litet leende "Boule? Det låter ju inte så heroiskt...", varvid jag surt muttrade något om att "ja, jag beklagar att jag inte kom in med granatsplitter i axeln...".

Nåväl, efter en snabb inspektion och utskrift av lite bättre inflammationsdämpande piller fick jag åka hem med några ytterligare goda råd från doktorn. "Var rädd om dig och tänk på att undvika alltför djärva aktiviteter. Som boule!".

Tack tack bäste doktorn tänkte jag ironiskt, men tack och lov hjälpte i alla fall ordinationen och en vecka senare var axeln i gott skick igen. Ja, i gott skick för frimärkssamlande eller släktforskning då, inte för våldsam kampsport som MMA, karate eller boule. Så mina vänner, går ni till Boulebaren i helgen, var ytterst försiktiga, det kan sluta med en överkroppsskada!

Idag för åttio år sedan föddes John Lennon, en musikikon och medlem i The Beatles. Han blev endast fyrtio år gammal. 1980 sköts han till döds utanför sin bostad i New York.

Veckans låt kommer självfallet ur den Lennonska låtskatten.

Pontus Kroon2020-10-09 15:59:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?