Friday I'm in Love: Vi tycker om MFF: De kommer att vara kanon i år

Friday I'm in Love: Vi tycker om MFF: De kommer att vara kanon i år

Fredag - Dags för panelen.

Himmelriket presenterar stolt veckans panel:

Carl Angerborn
Skribent på Himmelriket. Förankrad på Ståplats.

Henrik Sjöström
Henrik har jobbat för Himmelriket och med Fan-TV under många år. Följer MFF slaviskt från Stockholm tillsammans med andra exilare.

Fredrik Hed
Skribent på Himmelriket. Följ MFF sedan 1976 och utgör en tredjedel av Mariefred Ultras. 



Första tävlingsmatchen avklarad med Milos. Vad tycker du att du kan se redan nu? Bra? Dåligt? 

Carl:
Kunde mig ana en direkthet i spelvändningar och anfallsspel som var tilltalande. Det ska vara snabbt, rakt, kvicka bollsvinster och inget onödigt jävla duttande. Sen är det ju svårt för mig att veta om det såg ut så för att GAIS var klappkassa och lät oss eller om det är indikationer på hur säsongen i sin helhet kommer att se ut. Men jag gillade vad jag såg och jag ser med tillförsikt framemot den närmaste tiden. Utöver gillade jag vad jag fick se av Birmancevic, Nanasi, Nalic och Martin Olsson. De kommer att vara kanon i år. 

Henrik:
MFF gjorde det jobb mot Gais som man misslyckades med för ett år sen. Laget såg motiverat ut och återerövringsspelet låg till grund för det hårda tryck man skapade mot Gais. Sen är det svårt att dra slutsatser mot svagt motstånd, så vi kan nog inte glädjas åt mer än tre poäng. Jo, såklart gläds vi åt att Nanasi fick spela från start, där hans rörelsemönster och aktioner påminde mycket om en viss Emil Forsberg. Givetvis ska vi också nämna att Hugo Larsson gavs speltid och fick hyllningar efter matchen. Vi gillar när våra egna talanger får genombrott! 

Fredrik:
Gais utgjorde ett ganska överkomligt motstånd ska vi komma ihåg (å andra sidan har MFF tabbat sig rejält mot överkomligt motstånd tidigare) men MFF visade upp ett snabbare och ett rakare spel som gav resultat. Jag imponerades av djupledsspelet, där det kändes som att Milos hade sagt att det var OK att snabbt transportera bollen upp i planen och komma till avslut snabbt. Så baserat på en tävlingsmatch mot ett förhållandevis enkelt motstånd gillar jag det jag såg. 



Övergångsfönstret öppet en månad till. Hur ser du på truppen just nu? Behöver vi plocka in något? Vad? Droppa gärna både rimliga och orimliga transfermål. 

Carl:

Även om det sportsliga i det här läget är underordnat allt annat är känslan att Dennis Hadzikadunic nog landar i tryggheten i Malmö snart. 

Annars lär ju en anfallare till slut anlända, även om jag misstänker att det kommer dröja en bit in i mars. Känner jag min sportsliga ledning i Malmö FF rätt, och det tror jag att jag gör, har de ett antal namn aktuella som vi andra aldrig övervägt. Jag ser oerhört gärna en återkomst från Isaac Kiese Thelin, men misstänker att han är lite för dyr och har det lite för bra borta i solen för att vilja komma hem redan. 

Utöver det är det nog inte helt omöjligt att de kikar på ytterligare en central mittfältare. Läget bedöms nog inte vara akut, men dyker ett läge upp på någon de haft span på tror jag att de hugger. Eller bedömer de att Nanasi kan bli viktig här redan i år? Inte mig emot i så fall. 

Henrik:
Januari är perioden när startspelare lämnar, februari när alla får chansen och mars när finkalibreringen sker. Under mars månad kommer flera rotationsspelare/ungdomar att få lämna på transfer eller lån. Sen kommer vi troligen värva både mittback, defensiv mittfältare och en rejäl striker. Detta görs samtidigt som Georgson/Andersson (AGDA) håller koll på hur de andra lagen mobiliserar. 

Fredrik:
Backlinjen tror jag inte förändras innan Allsvenskan startar. Jag tror att AGDA är nöjda med hur det ser ut där just nu. Möjligen kan det komma in en mittback i sommar. Hoppas det blir Dennis Hadzikadunic. Mittfältet känns också ganska färdigbesatt tycker jag. Möjligen en defensiv mittfältare som ersättare till Bonke. Istället är det i anfallet jag vill se den tyngsta värvning, en håll käften-värvning a la Colak förra året. Inget ont om IKT, han har gjort mycket bra för oss, men jag tycker att MFF ska sikta rejält högre. Vi har pengarna till det. 



Jag har nyss läst klart (eller ja, klart och klart - men överblickat klart) Ole Törner och David Ellerths finfina "I det vita och det blå" . Kan klart rekommendera boken - Oerhört intressant och kul på många olika sätt. Vad finns det som du skulle rekommendera inom den mer kulturella delen av sportens värld - gärna MFF? Bok? Film? Något annat? 

Carl:

Nu inser jag att jag i hög grad predikar för de redan frälsta här, men såg precis om Blådårar, den första. Och herregud vilken film det är. Ta det som en påminnelse om inte annat. 

I bokväg skickar jag iväg en rekommendation om Ekim Çaglars Fotboll i krig och fred: hundra år av konflikt och dialog som handlar om... exakt det som titeln antyder. Finns inga MFF-kopplingar att finna här, men en bra bok är en bra bok, visst? 

Henrik:
Jag är inte så road av sportlitteratur eller -film för den delen. Men i tider där digital analys av spelare blir viktigare så måste jag givetvis rekommendera Moneyball som jag såg om under julen. Var det första gången som siffror fick ligga till grund för rekrytering inom elitidrotten och nå ett sådant resultat? Oavsett så är referensen ständigt närvarande i tider där exempelvis Brentford lyckas nå Premier League med avsevärt mindre budget än de andra lagen.

Fredrik:
Kollade på Blådårar-filmerna när jag höll på med min musik-Friday för några veckor sedan, och de står alltid på listan. Annars är min absoluta favorit filmen Hoosiers/Best shot, om ett basketlag på highschool-nivå i Indiana i USA i mitten av 1950-talet. Jag var utbytesstudent i just Indiana 1985-86 och känner igen mig i så mycket i den filmen. Plus att den sportsligt sett är väldigt spännande också. Any given Sunday är också en favorit. 

 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2022-02-25 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?