Friday I'm in Love: Vi tycker om MFF: Jag älskar Nanasi

Friday I'm in Love: Vi tycker om MFF: Jag älskar Nanasi

Malmö FF fyller år. Då är det ju dags för lite panel såklart.

Himmelriket presenterar stolt veckans panel:

Carl Angerborn
Skribent på Himmelriket. Förankrad på Ståplats.

Micke Frohm
Tidigare Himmelriketskribent och mångårig journalist.

Nils Byrfors
Tidigare chefen över FAN-TV, och numera fågelfotograf och fortsatt en filmmakare av stora mått. Mannen bakom "Mackan".

Henrik Sjöström
Tidigare Himmelriketskribent som numera finns i exil. Blev rikskändis när toapappret inte var slut.




Första tävlingsmatchen avklarad. En enkel seger mot ett tufft spelande Skövde. Vad är din känsla efter matchen?

Nisse: Jag är positiv. Det känns som att Rydström fått ihop ett lag och att alla vet vad de ska göra, att alla styr åt samma håll. En oväntad nyckel är Pena. Han har hittat rätt äntligen. Han trivs med Rydströms spelidé och plötsligt är de jobbiga bolltappen och kladdandet på boll borta. Han är briljant helt enkelt. Vill också nämna Tinnerholm. Hans energi, kampanda, rörelse kände man ju till. Men han har dessutom blivit en mycket klok spelare. Älskar hur han går in i banan och bidrar på mittfältet.
Nanasi var ju bra precis som man hoppats och förväntat sig. AC är AC. Hugo älskar jag som mina egna barn. Backlinjen känns stabil. Mitt enda minus rör IKT. Han gör ett bra mål. Skönt. Men det talas ju så mycket bra relationer på planen. Ser i princip inga bra relationer mellan IKT och andra spelare just nu. Låt oss hoppas att det kommer.

Micke:
Första känslan är att det var skönt att få första tävlingsmatchen överstökad med vinst. Sen är känslan att vi kan ha något bra på gång. Men känns fortfarande lite oklart. T ex så blev backlinjen inte riktigt testat, det kan bero på att Skövdes anfall var väldigt dåligt, men också att vårt försvarsspel över hela planen inte tillåt dem att komma igenom. I stort syns dock den nya backlinjen vara väl komponerad och en klar förstärkning jämfört med ifjol. Mittfältstriumviratet: Pena, Larsson och Christiansen känns väldigt starkt och påhittigheten på kanterna gör mig glad. Kul också att ITK fick göra mål i matchen, ett bra kvitto på att han är där när det blir allvar.

Calle:
Att matchen pågick i 20 minuter och därefter egentligen lika gärna kunde ha blåsts av. Malmö satte gasen i botten direkt och klasskillnaden var monumental. När matchen sen var avgjord, och efter det oroliga avbrottet, spelade MFF mer eller mindre bara av matchen. Det var kul att se en offensiv som både var lekfull och effektiv, det stillade ett svårt sargat fjolårshjärta något.

På det individuella planet var det kul att se Hugo Bolin i andra halvlek och tryggheten i Cornelius och Busanello. Det ser ut som om att de spelat i himmelsblått betydligt längre de faktiskt gjort. Och Nanasi! Jag älskar Sebastian Nanasi

Henrik:
Vi håller återigen nollan, vilket nu börjar bli en trend som är skön att hålla i. Det är inget bra lag vi möter, men som spelar efter sin förmåga. Det viktiga är att Malmö skapar ett hela annat utgångsläge inför kommande match än vad man hade i höstas. Det enda sättet att upprätthålla en vinnarkultur är genom att vinna, och det är också det enda jag bryr mig om.





Och så väntar nu en skum match inomhus i Luleå i nästa omgång. Vad förväntar du dig där och vilken startelva vill du se?

Nisse:

Kort svar. Jag förväntar mig en enkel och kassaskåpssäker vinst. Gärna fler mål av IKT han behöver bygga självförtroende och komma i balans. Vill se den elva som jag upplever att Rydström håller som startelva i nuläget:

4-2-3-1 
Dahlin/
Tinner, Nielsen, Derek, Busanello/
Hugo, Pena/
Ali, AC Nanasi/
IKT

Micke:
Futsal, en helt annan sport egentligen! Det är vad jag förväntar mig på alla förbannade plastunderlag. Bollen far omkring och varje närkamp innebär risk för skador, samt att ryggar och knän får på fan. Jag förväntar mig också att MFF ställer upp med idel lätta och tekniska spelare. Äldre och mer sköra spelare som ITK, Nielsen, Tinnerholm, Dahlin, Christiansen och Rieks på bänken från start och kastas bara in om vi ligger under i halvtid.

Calle:
Jag får naturligtvis svåra traumasköljningar när jag tänker på Svenska Cupen och inomhushallar efter den vidriga upplevelsen i Tipshallen i Växjö mot Öster för några år sedan, men är annars optimist kring hur det kommer att se ut. Jag vill se precis samma lag som senast, bortsett från att jag gärna ser Sejdiu ersätta Zeidan till höger egentligen oavsett huruvida den senare är disponibel eller inte. Jag vill framförallt se mittfältstrion AC-Peña-Larsson spela så mycket som det bara går ihop, då jag tror att det är denna trio som är nyckeln till framgång under åtminstone våren. Sedan finns det väl en överhängande risk att den spricker. 

Henrik:
Vad jag förväntar mig? Två korsband och en hälsena, några känningar och en besviken tränare som i 90 minuter låter sin ilska över planen gå ut över fjärdedomare, publik och bollkallar. Må så vara, så länge matchen vinns. Startelvan kan vara påminnande den mot Skövde, med reservation för att gubbiga knän/ryggar får ge plats för mer stryktåliga kroppar. Startar Bolin istället för AC? Vilken grej det vore!




På tal om startelva. Har vi värvat färdigt tror du? Vad vill du? Saknar vi något? Vem lämnar? Ska vi vänta in sommaren? Fritt fram att diskutera hur du tror att fönstret ser ut framöver.

Nisse
: Jag vågar inte tro att Ponne och/eller Helander kommer nu. Vi får nog vänta till sommaren där. Hade såklart velat ha hem dem nu. Tycker Derek känns habil, men kanske mer som en tredje back i MFF. Han ser inte ut som en topp tre allsvensk back om jag ska vara ärlig. Absolut bra och stabil, och jag blir gärna överbevisad. Kanske är han bättre än så. Vi får se.

Jag tycker att vi har en fin trupp. Gott om riktigt bra mittfältare. Där är vi starkast i allsvenskan med Pena, Hugo, AC, Lewicki, Zeidan, Lomotey.
Om man tittar på yttrar så är uppsättningen spännande. Kan bli riktigt bra, men saknas kanske garantier. Nanasi, Ali, Sejdiu, Rieks. Det är bra. Snabba ben, bra teknik, kanske lite brist på stor rutin.

På topp har vi IKT som är kapabel att vara bäst i allsvenskan. Han måste bar börja hitta rätt och växa. Buya känns långt borta just nu, med olyckliga uttalanden och det vittnas om dåliga träningar. Det är väl här man kanske hade velat se en sista justering. En offensiv ”håll käften” pjäs som kan både utmana och kanske komplettera Kiesen och som spetsar till offensiven i truppen ytterligare. Jag tänker som så många andra på Saman Ghodos. 

Micke:
Det enda jag väl egentligen saknar (kan bero på nostalgi) är en riktig Kristersson-/Puskas-/Mackan-typ, som sätter sig i respekt hos motståndarna och ingjuter mod hos medspelarna. Jag vet att i alla fall de två förstnämnda (i brist på teknik) skulle ha svårt att platsa i Rydströms elva. Men det hade varit gott att ha en spelare med exempelvis Cantonas teknik, fysik, spelsinne och krigarhjärta i laget. Visst har vi i princip alla egenskaperna i truppen, men inte samlat i enda spelare. Nu har ju Cantona lagt av, men ni förstår säkert vad jag menar.
Allez les bleus! 

Calle:
Känslan är väl att det ska in ytterligare något offensivt namn, kanske med utgångspunkt från höger eller centralt. Det viskas ju om att vi söker en anfallare och det skulle ju inte förvåna ifall Buya inte är kvar i Malmö när mars blir april. Försvinner han måste nästan någon ny in, för inte vågar vi gå in i säsongen med bara Isaac som central anfallare? Jag vet ju att Rydström tidigare gärna använt sig av en falsk nia istället för en renodlad klassisk centerforward, men ser ju inte riktigt heller vem som i så fall skulle axla en sådan roll i så fall. Zeidan? Nanasi? Jag ställer mig tveksam. 

Henrik:
Vi har sju-åtta innermittfältare och sex möjliga yttrar, men ihärdiga rykten menar att Malmö ändå letar ytter och även anfallare. Antingen letar man ytter för att man redan nu vill täcka upp för sommarens förmodade försäljningar av Nanasi och/eller Sejdiu, eller så bedömer man uppsättningen som otillräcklig för att vinna guld. Att man letar anfallare beror på att Buya inte är bra nog plus att hans huvud är någon annanstans, samt att Kiese Thelin faktiskt inte varit så bra under en längre period. Mitt drömnamn är Saman Ghoddos, och det vore ett enormt namn att få in nu.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2023-02-24 19:10:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?