Friday I'm in Love: Vi tycker om MFF - Allsvenskan är överordnat allting annat

Friday I'm in Love: Vi tycker om MFF - Allsvenskan är överordnat allting annat

Månadsslut och paneldags. Denna gång avhandlas naturligtvis avancemanget i Europa, men också fortsättningen av Allsvenskan och matchen mot Kalmar på söndag. Häng med!

Himmelriket presenterar stolt veckans panel:

Navid Mirzaie:
Har följt MFF sedan mitten av 90-talet. Ser sig själv som icketroende men utomstående vittnar om att fotboll är hans religion, MFF hans profet och norra läktaren hans altare.

Henrik Sjöström
Har jobbat för Himmelriket och med Fan-TV under många år. Följer MFF slaviskt från Stockholm tillsammans med andra exilare.

Ulf Nilsson
The chief.


Europa League! MFF gjorde en utmärkt bortamatch i Sivas och gruppspel i den näst finaste av gruppspel är klart. Var snäll och sammanfatta dubbelmötet åt oss, tack.

Navid:
Över två matcher så var det en oerhört stabil insats. Bortsett från en kort period i första halvlek i Malmö där MFF bjöd in Sivaspor så var MFF klart bättre organiserat. Sivaspor hade väl ett par duktiga individer framåt men på en del väldigt viktiga positioner var det låg kvalitet, främst på mittfältet. MFF rann igenom och skapade väldigt många lägen för att göra mål. Vinsten hemma var i underkant, och jag skulle vilja påstå att det fanns gott om chanser att göra fler i Turkiet också. Helt enkelt ett motstånd vi borde slagit och som vi slog. Med facit i hand relativt komfortabelt med tanke på de många risiga insatser vi sett i sommar. Skönt!

Henrik:
Malmö gör ett bra dubbelmöte där man kombinerar bra försvarsspel, någorlunda effektivitet i anfallsspelet och cynisk taktik när det behövdes. Vi visade rutin och ibland klass där viktiga spelare gjorde sitt jobb – för en gångs skull. Nu kan pressen släppa från spelarnas axlar och man kan börja njuta lite mer! 

Ulf:
Efter att minst sagt ha blandat och gett på vägen fram gör ju Malmö ett oerhört bra dubbelmöte.

Inte minst nöjd med moralen i laget. När vi släppte in målet i hemmamatchen kunde det gått åt skogen men vi reste oss och vann stabilt på hemmaplan.
Nu på bortaplan gör vi ju återigen en snudd på perfekt match och vinner klart rättvist både sett till chanser och spel. Vi kontrollerar matchen totalt. Vi verkar ju verkligen kunna det här med att spela i Turkiet.

"Welcome to hell". Joråsatte. Det är ju typ som att möta ett lag från Skottland. Praktiskt taget omöjligt att förlora.


Hur tänker du att detta påverkar hösten? Hur går prioriteringarna - ett avancemang från gruppen eller en framstående placering i Allsvenskan?


Navid:
Jag tror detta kommer bli en boost. Känns som att vi har en del rutinerade spelare i laget som behöver de fina matcher som vi får nu för att tycka att fotbollslivet är inspirerande. Det tror jag kommer ge en positiv påverkan på spelet i allsvenskan. En bra slutplacering i allsvenskan är prioriterat om det nu måste väljas, men varför inte sikta på båda målen? För att det ska bli verklighet så underlättar en gynnsam lottning och bättre skärpa i avsluten. Oj vad det vaskas målchanser i år! Det är frustrerande att se som supporter.

Henrik: 
Allsvenskan är inte vara prioriterat, utan helt överordnat allt annat. Om vi inte kommer topp-3 så försätter vi oss i en besvärlig situation och riskerar missa europaspel nästa år. Jag struntar i om vi vinner gruppen i EL om vi inte kommer topp-3, men egentligen vill jag ändå hoppas på guld igen även om det känns avlägset just nu med de andra lagens form och försprång. 

Ulf:
Prio 1 måste i vanlig ordning ligga på Allsvenskan. Vi måste gå för att fixa topp 3. Det kommer inte bli lätt även om vi prioriterar det, men fokus måste ligga där.

Sen kommer det bli kul med Europa League. Finns ju flera intressanta lag och dessutom bör vi ha en god chans att ta några vinster om vi gör någon form av rimlig insats.

Det kommer bli hur kul som helst, men också tufft. Spelschemat blir tuffare än normalt. Dags att visa att vi har truppen för det.


Kalmar hemma på söndag. Vad tror du om matchen och hur hade du formerat laget?
 
Navid:
Jag har slutat tro saker i allsvenskan i år. Det kan gå hur som helst på söndag. Kalmar är ett bra lag med en tjurskallig tränare som inte tummar på sina principer. Vilket brukar betyda att MFF vinner relativt komfortabelt då vi ställs mot ett lag som bjuder upp, fast med sämre spelare på nästan samtliga positioner. Men spelet har ju sett bra ut i, om man hårdrar, varannan match denna sommar så då är det väl dags för ännu ett bottennapp? Men vi spelar hemma och det är här på stadion har vinsterna kommit, så det tar jag med mig fram till söndag för att hålla humöret uppe under helgen. Jag hade formerat bästa möjliga lag, vilket i stort betyder samma uppställning som mot Sivaspor senast och låta de som behöver minuter få dem mot Brålanda i cupen. Låt ”förstaelvan” vila under veckan till matchen mot Elfsborg. Vi har inte råd att spela rostiga spelare i serien längre, poängen måste in!

Henrik:
Ska vi för en gångs skull göra två bra matcher i rad? Hemma mot Kalmar ska vara tre poäng alla dagar på året, men framförallt nu. Georgson har inget krut att spara på och jag hoppas att alla friska spelare i form får starta så vi kan vinna med ett par mål och börja bygga form inför hösten. Jag tror vi behöver minska rotationen något och således öka konkurrensen om startplatserna. Rotationen, ibland på grund av skador, har kostat oss många poäng i år och det verkar som att Georgson pressar sina spelare lite hårdare avseende speltid.   

Ulf:
Svårt att sia kring vilka som känner sig pigga, men jag hoppas att vi spelar med så många som möjligt från i dag. Kalmar är ju sannerligen ingen enkelt match. Jag hade personligen kanske rullat över mot ett tvåmannaanfall men det verkar inte aktuellt så jag håller det borta.

Dahlin
Beijmo, Dennis, Lasse, Olsson
Rakip, Pena
Berget, Zeidan, Birma
Ola

Speed i form av Turay, Ceesay redo att hoppa in tidigt i andra.

Kom igen nu. Bara vinn Malmö!

Carl Angerborn2022-08-26 14:16:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?