Friday I'm in Love: Vi tycker om MFF - Bombsäker på guld

Friday I'm in Love: Vi tycker om MFF - Bombsäker på guld

8 poäng ner till nästa gäng, bekväm seger mot Blåvitt i helgen och derby på måndag. Panelen har lite att avverka, i vanlig ordning´.

Himmelriket presenterar stolt veckans panel:

Navid Mirzaie:
Har följt MFF sedan mitten av 90-talet. Ser sig själv som icketroende men utomstående vittnar om att fotboll är hans religion, MFF hans profet och norra läktaren, nej förlåt, TV:n hans altare.

Ulf Nilsson:
Chief of Himmelriket

Pontus Kroon:
MFF:are sedan slutet på 1970-talet och skribent på Himmelriket sedan 2004.


Rättvisa 3-1 mot Blåvitt i måndags och åtta poäng ner till nästa gäng med fem omgångar kvar. Sååå... är det klart nu?

Navid:
Ja, guldet är i princip klart. 8 poängs ledning med 5 omgångar kvar, det ska krävas tidernas kollaps för att det inte ska bli guld. Med tanke på motståndet kommande matcher och våra konkurrenters oförmåga att ta tillvara på de inbjudningar till guldkamp som JDT:s defensivt instabila MFF ger varannan omgång, så är jag bombsäker på att vi firar guld i december. 

Ulf:
Nänä. Jag räknar inte hem något guld förrän vi lyfter pokalen. Inte en sekund innan dess. 
Men vi har skaffat oss ett bra läge. Det tänker jag inte förneka. 
Men nu ska vi gå ut och göra jobbet. Något annat finns inte. 

Pontus:
Ja det är det. Vi är kort och gott för bra och konkurrenterna för dåliga för att vi skall kunna sjabbla bort det nu. Det här har varit en komprimerad säsong där truppkvaliteten och truppbredden har varit avgörande och inget lag kan mäta sig med MFF i någon av disciplinerna. När inte flyt eller möjlighet att rulla runt på 13-14 spelare finns som parametrar är MFF klart bäst över 30 matcher. Därför är det helt logiskt att vi vinner guld nummer 21 i år.
 


Isaac Kiese Thelin på bänkkvisten för andra matchen i rad. Huruvida han är petad eller vilas är oklart, men märkligt känns det åtminstone. Samtidigt spekuleras det om det hela egentligen är ett förhandlingsknep gentemot Anderlecht för att få ner hans prislapp. Vad tycker du om situationen som uppstått och hur tror du om Isaacs eventuella framtid i himmelsblått?

Navid:

Det är lite knepigt. Isaac är lagets bästa målskytt i år och mycket av spelet har byggt på hans förmåga att agera uppspelspunkt. Samtidigt har det spelmässigt sett väldigt bra ut mot Djurgården och Göteborg med en löpvilligare Nalic som växeldrar med Toivonen som spets. Startar JDT med Nalic mot HIF så tror jag inte IKT blir kvar, ledningen anser nog att han blir för dyr i förhållande till vad han ger på planen. Jag tror inte klubben kör några spel i förhandlingarna, de satsar bara på den spelare som garanterat är kvar nästa år. Med det sagt har IKT bidragit mycket i år, speciellt då spelet inte funkade riktigt i somras och han var inne i ett målstim när MFF radade upp segrar som inte alltid var säkra. 

Ulf:
Jag börjar tro att MFF inte tror på honom framöver. Isaac är på en nivå att han alltid ska spela om man har honom. Sen är det klart att spelartypen inte är så flexibel och att med en Nalic exempelvis på topp kan vi spela en annan typ av spel. 
Men jag tycker kanske ändå att vi borde spela med Isaac om vi har honom. Han är så pass bra, och det vi har sett tidigare är att han inte riktigt är så bra när han ges sporadiskt med speltid. Han behöver kontinuerligt med speltid för att få ut max. Han tappar snabbt touchen när han inte spelar. 
Nu har Nalic varit bra tycker jag, men jag vill gärna ha honom lite längre ner i banan - en yta han ändå söker när han ligger som nia nu (snarast någon form av falsk nia). 
Men jag hoppas vi kan lösa Isaac för framtiden och att vi kan lösa honom för en rimlig summa. Jag tycker att han är på en nivå över de andra - vilket jag också tycker att han visat i år. 

Pontus:
Jag har inte tänkt på det som att Isaac skulle varit bänkad p g a kontraktssituationen. Jag var på PK:n efter MFF-Göteborg och jag tyckte Jon Dahl Tomasson lät trovärdig då han motiverade Isaacs start på bänken, d v s på grund av att han inte varit hundraprocentigt skadefri. Jag är inte så konspiratoriskt lagd så jag tror vi får se vår anfallsbjässe från start mot HIF på måndag, men samtidigt får man ha stor respekt för vad Adi Nalic har uträttat när han har vikarierat. Det är en fantastiskt fin fotbollsspelare.
Med det sagt hoppas jag att MFF satsar på att köpa loss Thelin från Anderlecht, det skulle vara oerhört skönt att veta att vi har en så gedigen centertank under kontrakt några år framåt.


Derby på måndag. Samtidigt som vi naturligtvus strävar efter att säkra guldet så tidigt som möjligt kämpar HIF för sin blotta allsvenska existens. Vad tror du om matchen och hur hade du formerat din himmelsblå startelva?

Navid:
Vi vinner klart. MFF är för bra för HIF och kollapsen mot Djurgården är alldeles för färsk i minnet för att pågarna ska riskera att slappna av. Jag hade startat med samma elva som mot Djurgården med skillnaden att jag vill ha in Rasmus bredvid Anel. Jag tycker det är direkt märkligt att JDT inte spelar seriens kanske bästa mittback. Jag tycker även att det Erdal ger bredvid AC med sin löpvilja är väldigt spännande och väljer honom före Lewicki även om Lewicki är tillgänglig. Så jag formerar laget enligt följande från höger: Johansson – Larsson, Anel, Bengtsson, Knudsen – Rakip, AC, Toivonen – Berget, Nalic, Rieks. Jag tror dock att JDT väljer Brorsson och Lewicki istället för Bengtsson och Rakip.

Ulf:
Om vi börjar med startelvan
Johansson
Larsson, Bengtsson, Anel, Knudsen
Lewicki, AC
Toivonen
Berget, IKT, Rieks

Att jag avgudar Bengtsson är väl ingen stor överraskning direkt och jag tycker att vi haft en del i försvarsspelet som en ledare av Bengtsson kan lösa. Då blir kanske inte Knudsen ett rundningsmärke i defensiven exempelvis. 

Mittfältet. Lewicki ska ju vara aktuell för spel igen och då ska han spela. Rakip och Nalic står redo för inhopp tidigt och jag tvivlar inte ett dugg på att de reder ut det om de behövs. De har gjort det jättebra och förtjänar speltid - men jag väljer ändå att hålla dem utanför startelvan. 

Ut och kriga. Kommer säkert vara regn, blåst och jävligt. Vi behöver rutin. Vi behöver ledarskap. Vi behöver vinnare. Jag tycker min elva har det. 
Kör på den JDT. Så vinner vi komfortabelt. 



Pontus:
Jag tror att HIF säljer sig dyrt. De har gjort sina bästa matcher mot bra motstånd i år och där finns ju naturligtvis motivation så det räcker och blir över. Man är inte bara sugna på att göra en dålig säsong lite snyggare med en derbyvinst utan man har ju bokstavligen ett Halloweenmonster vid namn Nedflyttning i hasorna så vi lär möta ett desperat krigande hemmalag.
Å andra sidan, som jag redan varit inne på, är MFF seriens klart bästa lag och vi är givetvis välmotiverade vi med då guldmedaljerna nästan är inom räckhåll.
Så vi vinner planenligt men efter en tuff, regnig höstbatalj och min önskade, men inte troliga, elva skulle vara: Johansson - Safari, Bengtsson, Ahmedhodzic, Larsson - Nalic, AC, Lewicki, Berget - Toivonen, Kiese Thelin.
 

Carl Angerborn2020-10-30 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?