Friday I’m in love: Årsmöte i Mariefred MFF Ultras

Friday I’m in love: Årsmöte i Mariefred MFF Ultras

Som av en slump samlades Mariefred MFF Ultras till årsmöte i måndags, just som klassikermötet IFK Göteborg - Malmö FF gick av stapelen. Här följer det “officiella” protokollet från ett lite annorlunda möte…

§ 1 Mötet öppnades
Deltagarna hade svårt att minnas vem som är ordförande (“behövs det verkligen”) men stor-Hed öppnade till slut mötet med en skål. Alla andades ut. Puh! IKT intervjuas på TV:n om sina tre mål hittills i årets Allsvenskan. Vi skålar igen. 

§ 2 Närvarande
Fredrik Hed - stor-Hed
David Hed - lill-Hed
Andreas Tapper - Mr Big

§ 3 Val av ordförande
Efter långt letande efter stadgar (“Jo, det behövs tydligen en mötesordförande”) valdes slutligen Mr Big till mötets ordförande, ungefär samtidigt som Mikael Stahre i Discoverys försändning började förklara varför han för tre veckor sedan fick sparken som IFK:s tränare. 

§ 4 Val av sekreterare
Det krävdes två läsningar av stadgarna för att komma fram till att vi tydligen behöver en sekreterare också. Mög. Stor-Hed förbarmar sig och börjar skriva, och Mikael Stahre förklarar att IFK inte har en helt hundraprocentig självbild. Skål, ta mig fan. 

§ 5 Val av justerare
Ingen orkar läsa stadgarna ännu en gång utan vi väljer lill-Hed rakt av att justera protokollet. 

§ 6 Dagordning
Årsmötet godkände dagordningen, med tillägg av ett antal viktiga och extremt viktiga övriga punkter.

§ 7 Föregående protokoll
What!? Vad betyder detta? Ingen av årsmötesdeltagarna kan minnas något om ett föregående protokoll. Årsmötet väljer att stryka denna punkt, eftersom det är mer spännande att lyssna på Mikael Stahres tolkning och beskrivning av de problem som IFK Göteborg brottas med. (Vi har ärligt talat lite svårt att koncentrera oss på de extremt komplicerade årsmötesförhandlingarna nu, eftersom Stahres utläggningar om IFK är synnerligen intressanta.)

§ 8 Viktig punkt 1 - ???
Efter en kortare bio-break för lill-Hed, återupptas mötet med en vacker stund då vi njuter av MFF-supportrarnas banderoll över maratontabellen. Vi blir nästan rörda och det blir lite fuktigt i ögonvrån.
Vi torkar bort fukten ur ögonen och inser att vi glömt bort vad punkten handlade om. Vi väljer att stryka även denna. Matchen börjar ju nu. 

§ 9 Viktig punkt 2 - ???
Vi rycks med i matchen direkt när Vecchia får en halvchans redan efter 15 sekunder. Wow, det här blir bra. Men IFK Fiskefusk tar över mer och mer och har en bra period. Vi inser att vi behöver stilla nerverna och mötet beslutar enhälligt att ta en längre vätskepaus. 
När vi återupptar diskussionerna vrickar AC in bollen till Tinnerholm i en falsk tia-position. Tinner drar ner den till Rieks som avancerar förbi sin motståndare, slår in bollen till IKT som bara behöver sätta foten till. 1-0 till MFF i den 20:e minuten. 
Årsmötet exploderar och vild glädje uppstår. När vi sansar oss är det ingen som kommer ihåg vad punkten egentligen handlar om. Även denna stryks och vi går vidare

§ 10 Viktig punkt 3 - frukt- och smoothie-tant
Vi samlar oss och inser att den här punkten måste vi verkligen ta oss igenom. Den är nämligen viktig. Det har kommit till årsmötets kännedom (oklart hur) att en medlem (oklart vilken) vill att vi ska skriva en motion till Malmö FF:s nästa årsmöte (brukar vara i mars) att MFF ska anställa en kombinerad frukt- och smoothie-tant. Efter en lång diskussion - när MFF har bra koll på matchen och IFK inte kommer till några chanser eller lägen - enas vi att vi ska skriva en sådan motion. Årsmötets deltagare är eniga att det nu får räcka med analytiker och kommunikatörer. Nu måste vi tänka på spelarnas bästa och deras dagliga intag av frukt. Det tror vi kommer kunna ta MFF till nya CL-gruppspel. Eftersom alla Europas storklubbar har sådana tjänster måste vi också ha det. 
Stor-Hed påstår att han har ett jobb åt journalisthållet, därför får han i uppdrag att skriva denna motion till årsmötet. Vi blir så uppslukade av de exakta formuleringarna, och MFF:s kontroll av Götet, att halvleken tar slut väldigt snabbt. 
Vi firar halvtidsledningen, och att vi faktiskt klarade av att inte stryka bort en punkt, med en lång och välbehövlig vätskepaus. 

§ 11 Viktig punkt 4
Vi missar de första tio minuterna av andra halvlek, då vi fastnar i en animerad diskussion om vem av Hugo Larsson, Derek Cornelius och Gabriel Busanello som har varit MFF:s bästa spelare i första halvlek. Vi “håller” på varsin spelare och det blir stundtals hetsigt när ingen vill ge sig.
Utmattade av diskussionen väljer vi att stryka denna punkt, ungefär när Rieks på högerkanten lurar upp Bångsbo på läktaren, med en “springa runt sin motståndare"-fint. 

§ 12 Viktig punkt 5
Under sittande möte får vi in ett förslag från en anonym medlem (fortfarande oklart vem) att vi ska föreslå för MFF att verka för att när man köper resetjänster, ska det uttryckligen förbjudas att åka i gula bussar, flygplan eller andra transportmedel. Detta förslag fick omedelbart mötets bifall. 
Vi tyckte att det var ett så bra förslag att vi beslöt att snabbändra våra egna stadgar med samma skrivning. Aldrig mer gula färdmedel. Aldrig någonsin. 

§ 13 Viktig punkt 6 - ???
Precis när vi ska dra igång denna punkt inser vi att Hugo Larsson är matchens lirare. Det är precis nu han kröner sin insats med att i sann Jiloan Hamad-anda lura inte en utan två IFK:are. 
Hugo får bollen på högerkanten. Vänder snabbt och drar sig inåt i planen. Mot honom kommer två IFK:are från olika håll. Hugo lägger i en extra växel och drar förbi dem. Vad de inte ser är att de är på kollisionskurs mot varandra. Pang! Båda faller som käglor. Vi vrider oss i soffan av skratt. 
I hård konkurrens med Busanello och Cornelius utser vi Hugo Larsson till matchens lirare. Skål, ta mig fan. 
Och inser att vi (återigen) glömt bort vad punkten egentligen handlade om. 

§ 14 Mötet avslutas
Som mötets formella ledare inser Mr Big att detta har spårat ut för länge sedan - mötet alltså - inte matchen. MFF är stabila som bara den - vi inte lika mycket så. 
Stor-Hed förstår vinken och föreslår att mötet avslutas å det snabbaste. Ingen röstar emot förslaget. 
Kort därefter blåses matchen av och vi kan fokusera på att götta oss åt tre nya poäng. Och att det är (minst) ett år kvar till nästa möte. Puh. 

§ 15 Idag för ett år sedan spelade vi en bedrövlig match borta mot IFK Värnamo. I matchrapporten från matchen skriver Himmelrikets Ulf Nilsson: “Jag kan välja att beskriva första halvleken i detalj, men risken är överhängande att ni somnar då så jag väljer att helt enkelt hoppa över den. Då har jag ändå fått med allt av värde.” 

§ 16 Dagens låt är You've changed med fantastiska Eva Cassidy, som 1996 gick bort alldeles för tidigt i sviterna av hudcancer. 
 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2023-04-21 12:01:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?