Friday I’m in love: Driving home for gold

Friday I’m in love: Driving home for gold

Likt Fågel Fenix fick vi oväntad hjälp av Degerfors i söndags att återuppstå till en ny chans på SM-guldet. Det gör min långa bilresa till Malmö idag klart mycket roligare.

När denna text publiceras sitter jag snart i bilen på väg söderut från Mariefred till Malmö. Jag kommer att tänka på Blues brothers, med denna underbara scen: “It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark... and we're wearing sunglasses. Hit it!"

Och det är precis det jag gör. Plattan i mattan! För jag vill komma fram. Jag har 613 km asfalt framför mig, kaffemuggen är full, batteriet på telefonen är laddat och vinterdäcken är på. Hit it. 

Att sitta i bilen, på väg till min hemstad Malmö, med biljetter till matchen på söndag, årets match - det är inte mycket som slår det. Även om det är 33 år sen jag flyttade från Malmö säger jag fortfarande hem när jag är på väg dit. Jag blir glad, varm inombords och förväntansfull när jag reser till Malmö. Det är väldigt speciellt. 

Och just idag, den här helgen, är det så klart extra speciellt, med en annan given bil-klassiker för min resa, Chris Reas Driving home for Christmas. Men detta är bättre än jul. En guldmatch med MFF slår Karl-Bertil Jonsson alla dar i veckan. 

Boendes i den så kallade förskingringen reser jag till alla matcher, oavsett om det är hemma eller borta. Och resandet till match är för mig en del av den totala MFF-upplevelsen. Ibland, som idag, blir det med bil. Men oftast försöker jag resa med tåg. Då kan jag kolla gamla klipp på Youtube, scrolla Twitter/X för senaste nytt, och läsa de senaste inför-texterna. Det är ett härligt sätt att knarka MFF. 

Körandes bil får det istället bli min MFF-lista på Spotify, lite MFF-relaterade poddar, telefon med polare eller bara sjunka in i gamla minnen från tidigare guldmatcher och häftiga MFF-upplevelser. 

Matchen på söndag kan bli episk. Det kan bli magiskt och det kan bli storslaget. Det kommer krävas en topprestation av både laget och läktaren, från minst 30 minuter innan match (när MFF slutar spela musik). Det kommer bli ett sjukt battle mellan klackarna (Ellos kommer med runt 2000 pers till sin sektion). Jag ser fram emot det. 

Kan vi återskapa Hexenkessel som det var i våra CL-kval 2014 och 2015, där hela stadion sjunger och deltar i 90+ minuter, är vi på god väg mot guld 23. 

Pågarna kommer att vara laddade, supportrarna, ja hela Malmö kommer att vara laddade till tänderna. Shit vad jag ser fram emot detta. 

Hela stadion. Hela vägen.

I dag för 10 år sedan slog vi IFK Göteborg och vann den fantastiska Supercupen, där vinnarna av Allsvenskan och Svenska cupen möttes. Denna borde fotbollsförbundet hotta upp och höja statusen på. Det gick ju med Svenska cupen. 

Dagens låt är Rawhide med Blues Brothers. En riktig klassiker - både låten och filmen. 

Med det tar vi fredag. Trevlig helg på er!

På söndag smäller det. 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2023-11-10 12:01:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?