Friday I’m in love: Jag behöver inte en håll käften-värvning
MFF behöver inga håll käften-värvningar.

Friday I’m in love: Jag behöver inte en håll käften-värvning

Vi är mitt i “sillasäsongen”, och Ninja-Danne verkar sitta lugnt och tryggt i MFF-båten. En del ropar efter en riktig håll käften-värvning, men jag tar hellre en “okänd” kille till en lägre kostnad som knockar mig och överlevererar. Lite som Isaac Kiese Thelin gjorde sommaren 2014.

Pling i inboxen. “Malmö FF kallar till presskonferens kl 13 idag fredag”. Spänningen steg, det pirrade i kroppen. Vem är det?

Ett frenetiskt surfande på sportsidorna, Twitter och Facebook tog vid. Och det tog inte lång tid innan någon av de större drakarna (Kvällsposten, Sydis eller Expressen) med ganska stor sanningshalt och precision (oftast) kunde avslöja vem det rörde sig om. 

Men några sådana mail får vi inte längre. Jo, det kommer mail, men nu är det istället “Välkommen till MFF Kalle Kula”. 

Nu omgärdas vi istället av rykten, rykten och åter rykten. Flera spelare placeras i MFF, ofta spelare vi inte har en aning om vem det är. Ryktet lever en dag eller två, sen blir det tyst.

I år har det varit bland annat Björn Paulsen, Viktor Gyökeres, Nigel Robertha och nu senast Haji Wright som ryktats till MFF. Som sagt, mycket surr i några dagar - sedan tyst. 

Sannolikt kommer ryktena från två olika sorters källor:

  • Agenter som vill se sina spelare i andra klubbar, för att det ska bli övergångssumma och provision.
  • Mindre nogräknade sajter som vill driva besök till sig själva.
Samtidigt som det är (lite) spännande med sådana rykten tycker jag att det mest är jobbigt. 

Jag tror ärligt talat att MFF (Danne och Vito) har bra koll på spelarmarknaden. Situationen i världen iom corona, och ett stort utbud på spelare, gör att MFF är i en bra sits. Vi har två bra spelare på i princip varje position, förutom vänsterbacken (men där kan Oscar också spela). 

Under förutsättning att vi får behålla våra spelare (verkar så fram till i sommar i varje fall), har vi en stark trupp som ska klara att ta och hålla ledningen i Allsvenskan utan några större problem. 

Det gör att Ninja-Danne kan vara mer nogräknad i sin strategi och taktik för att värva nya spelare - för att spetsa laget inför CL-kval i sommar. Han kan vara kall och avvakta, vilket också gör att våra pengar räcker längre. Det för mig är en viktigare faktor än att värva namnstarka dyra spelare och hoppas att de levererar. Om vi ska ligga i topp även om tio år, och befästa vår position som störst i Skandinavien, måste det byggas långsiktigt på ett ekonomiskt ansvarsfullt sätt.

Om vi ska spå framtiden, genom att titta bakåt, kommer Danne överraska oss när vi minst anar det genom att värva någon få av oss känner till. Det kommer inte vara en håll käften-värvning som kostar mycket pengar och är en chansning. Det blir en bra kille som kommer gå rakt in i startelvan och leverera från början. Lite som IKT gjorde inför CL-kvalet sommaren 2014. 

Det räcker för mig. 

Sarr vi!

Idag för två år sedan (2019) dog den brittiske fotbollsmålvakten Gordon Banks. Han betraktades som en av tidernas bästa målvakter och blev världsmästare med England 1966. "Banks of England", som han kallades, gjorde 73 landskamper och höll nollan 35 gånger.

Dagens låt är Wuthering heights med Kate Bush. En fantastisk låt som har följt med mig ända sedan jag var liten påg.

PS. Missa inte matchen kl 15 i eftermiddag - visas på discovery+. DS. 
 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2021-02-12 12:01:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?