Friday I’m in love: Ninja strikes again

Friday I’m in love: Ninja strikes again

Blott Malmö FF en Ninja har, tänker jag återkommande när vi går in i Silly Season. Återigen förvånar han oss, oavsett om han heter Daniel eller Andreas. Fortsätt så!

Nu är vi här igen - midsommarafton. Och för ovanlighets skull är det smällvarmt nästan var man än är i landet. Nästan, i varje fall. Minns dock en midsommar hos föräldrarna på landet på Österlen. Grannen hade dukat och gjort fint i den övergivna ladan. Det vara bara det att temperaturen kröp ner mot +6 grader framåt kvällen och vi satt och huttrade. Till och med myggen högg sig undan den kvällen. Det är riktig svensk midsommar det. 

Men vi är också här igen när det ikväll vankas final i UEFA:s kvalserie till UCL (där det bestäms vem vi ska möta i Q1), när det vankas silly-rykten det ena bättre än det andra och när Allsvenskan för MFF:s del återstartar på måndag med Skånederby mot Helsingborg

Hur kan man inte älska fotboll i dessa tider?

Har vår nya sportchef Georgson tagit över epitetet Ninja efter Daniel Andersson? Kanske det. Inte alls omöjligt. Igår torsdag briserade en ninjalik bomb när flera medier placerade Mahame Siby (från Mali) från Ligue 1-laget Strasbourg i MFF. Vem, tänkte nog de flesta?

Inte Ninja-Andreas. “Kan man fotboll så känner man till Mahame Siby” tänker han där han går och myser på sitt midsommarfirande i Lomma. Gott så. 

Sen kommer nästa bomb - igår torsdag vid 22-tiden hintade Aftonbladet om att MFF är muntligt överens med den serbiske offensive mittfältaren Stefan Mitrovic, 19 år. Enligt AB pågår slutförhandlingar med den klubb som Mitrovic tillhör för närvarande, serbiska Radnicki Nis.

Och det var inte länge sedan som flera medier antytt att Malmö FF försökt värva den polske landslagsmannen och tidigare Paris Saint-Germain-spelaren Grzegorz Krychowiak.

Vår ninja, oavsett om han heter Daniel eller Andreas, har steppat upp och letar på högre hyllor. Samtidigt görs det klokt och ansvarsfullt, för att inte tära på kapitalet. Helt rätt.

Det är svårt att sia om framtiden. Men vi kan nog alla hålla med om att våra ninjor kommer fortsätta att överraska oss. Huh? tänker vi. Ha! tänker Ninja. Gotcha. 

Hur kan man inte älska Ninja i dessa tider?

Kamrater, kom ihåg - varannan vatten idag. På måndag är det äntligen riktig fotboll igen. Som vi längtar. Nu är det nära. 

Idag den 24 juni firar vi inte bara midsommar i Pontiac Silverdooooom som Arne Hegerfors klassiskt sa 1994. Det var också idag för tolv år sedan som Himmelriket publicerade denna återblick på spelare som lämnade föreningen 2007. Läs om spelare som Raoul Kouakou, Marcus Pode, Jon Inge Höiland, Junior och Yksel Osmanovski. 

Dagens låt är en favorit från 1990-talet, då jag lyssnade mycket på frank rap-musik. Detta är Guru feat. MC Solaar - Le Bien Le Mal.

Trevlig midsommar alla himmelsblå!

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2022-06-24 14:38:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?