Friday im in love – Premiär!
Kaptenen

Friday im in love – Premiär!

Jag trodde aldrig att jag skulle skriva premiär för den här säsongen och ännu mindre att jag skulle skriva det i juni. Väntan har varit lång, vintern och våren har varit och nu när rapsen har blommat står MFF redo inför en säsong som förhoppningsvis ska ge det 21 sm-guldet efter två år av ångestdrypande Stockholmsvinster. Vi gör det oerhört enkelt för oss och går igenom tre potentiella startelvor för säsongen 2020 och varför det blev just denna.

Min åsikt = Facit och all kritik hänvisas till kommentarerna. 


Startelva 1:
Dahlin
Larsson – Ahmedhodzic – Bengtsson – Safari
Traustasson – Bachirou – Christiansen – Rieks
Toivonen – Kiese Thelin
 
Den jag tror är den troliga startelvan och den Jon Dahl kommer använda sig mest av. Rutin och knappast en föryngring. Jag blir positivt överraskad om denna skulle ändra sig men har svårt att se hur ovanstående ska kunna petas men sin status och framförallt löner.
 
Startelva 2:
Dahlin
Lewicki – Nielsen – Andersson – Knudsen
Berget – Nalic – Bonke – Rakip
Molins – Antonsson

Det här är beviset på att MFFs trupp har en bredd som vi sällan skådat. Samtliga spelare i denna elva hade gått in i ett annat allsvenskt lag och tagit en startplats direkt. Jag gillar personligen tanken på Bonke och Nalic ihop på ett mittfält. Det är också beroende på hur man ser det en startelva som kan försvara och det kanske lite av ett tapp framåt.

Startelva 3:
Dahlin
Borgström Bengtsson Nielsen Safari
Mujanic Bachirou Christiansen Vagic
Prica Berget  

En ungdomselva som jag tänker är lite av en våt dröm för ungdomsvurmare som vill se nya unga mffare från ungdomsledsen komma in och ta plats hos MFF. Skulle denna elva ta SM-guld? Nej oerhört tveksamt men talangen finns där och det hade såklart varit underbart.
 
Min personliga startelva
Dahlin
Larsson – Ahmedhodzic – Bengtsson  
Berget – Nalic – Bachirou – Christiansen- Traustasson
Toivonen – Antonsson
 
Detta laget hade släppt in så mycket mål. Alltså så mycket mål.
Hade varit roligt att kolla på dock, vilken fest. Men fotboll handlar om att vinna, framförallt handlar det om att MFF ska vinna så jag får väl acceptera att denna elva inte kommer bli verklighet. Vilken otrolig elva dock.

Kalle Dahlberg2020-06-12 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?