Friday I’m in Love: Take it or leave it, din gnälleröv!

Friday I’m in Love: Take it or leave it, din gnälleröv!

Om en bouillabaisse som blev en kopp buljong som blev en bouillabaisse.

Jag måste medge att jag i början av den här säsongen var måttligt road av den allsvenska fotbollen. Att inte kunna vara på plats och njuta av atmosfären på läktarna berövade mig en stor del av nöjet. Att bara kunna följa det hela framför en bildskärm kändes urvattnat och andefattigt. Vansinnigt deprimerande helt enkelt. Ungefär som att längta efter en bouillabaisse och få hålla till godo med en kopp buljong.

Men sedan hände något. Fotbollsnerven vaknade till liv. Anspänningen grep åter tag i mig. Jag vet inte hur det gick till. Kanske har det varit de täta matcherna som bidragit. Jag har liksom inte haft en chans att dra mig undan och ligga och tjura i något hörn och beklaga mig över sakernas tillstånd. Det har helt enkelt inte gått att fly undan fotbollsflödet. Det finns där – hela tiden. Omöjligt att undgå. Omöjligt att värja sig emot. Kanske var så enkelt att den store fotbollsguden dök upp i någon dröm, pekade på mig och yttrade: Take it or leave it, din gnälleröv!  

Strunt samma… Från min tidigare tjurskalliga hållning sitter jag nu där och känner glädje och vånda igen. Känslan är autentisk. Liksom svettringarna under armarna. Och, ja… Jag njuter av det. Fortfarande känns det inte på… riktigt. Men det är – trots allt – helt ok.

Och som en följd av denna resa från inledande likgiltighet till pånyttfödd engagemang sitter jag givetvis här och förbannar det nuvarande allsvenska uppehållet. Här har man gått och vant sig vid två matcher i veckan och så skall man behöva vänta i en oändlighet tills det är dags igen. Det är min själ ingen dans på rosor att vara fotbollssupporter i dessa dagar. Men som den store fotbollsguden sade i drömmen: Take it or leave it, din gnälleröv!

Nåväl, i väntan på att bollen rullar igen har jag roat med mig att sätta samman en liten kavalkad på de MFF-strutar den här säsongen som fått mig att hoppa högt från stolen och slå huvudet i taket. Helt subjektiv givetvis, men kanske ändå lite underhållande så här en fredag. (Målen får tala för sig själv.)
* * * *
Dagens låt är för övrigt: Out on the Floor med Dobie Gray.

* * * *
Och så målkavalkaden:

Malmö FF-Mjällby 2-0
Anders Christiansen: 1-0 samt 2-0 (ca. 0:32 resp. 1:12 in i klippet)
 
Malmö FF-Varberg 2-2
Sören Rieks: 1-0 (ca. 0:14 in i klippet)
 
Malmö FF-IFK Norrköping 1-1
Sören Rieks: 1-0 (ca. 1:00 in i klippet)
 
Östersund-Malmö FF 1-2
Anders Christiansen: 2-0 (ca. 1:55 in i klippet)
 
Malmö FF- Hammarby 3-0
Kiese Thelin: 2-0 (ca. 1:12 in i klippet)
 
Sirius-Malmö FF 2-5
Kiese Thelin: 3-2, Berget 4-2 (ca. 3:03 resp. 3:33 in i klippet)
 
IFK Göteborg-Malmö FF 0-3
Berget: 3-0 (ca. 2:35 in i klippet)
 
Malmö FF-Helsingborg 4-1
Kiese Thelin: 4-1 (ca. 3:37 in i klippet)
 
Malmö FF-Falkenberg 2-1
Sören Rieks: 1-0, Kiese Thelin: 2-0 (ca. 1:10 resp. 1:52 in i klippet)
 
Malmö FF-Elfsborg 1-1
Anders Christiansen: 1-0 (ca. 0:20 in i klippet)

Micke Möllermickael.moller@svenskafans.com2020-09-04 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?