Friday im in love – Vinnare
GULD

Friday im in love – Vinnare

Jag ska illustrera en scen i en film som jag tycker illustrerar denna säsongen väldigt bra. I hitta Nemo så lyckas fiskarna fly från akvariet på Wallaby way 42 i Sidney. När fiskarna är i vattnet och ligger och skumpar i vattnet med sina plastpåsar och uppdraget är utfört säger en av fiskarna: ”Nu då?”.

Lite samma känsla har jag efter det här guldet. Jag har oerhört nöjd över att MFF har vunnit guld men det känns som det ska komma mer, jag vill det ska komma mer. Det finns en känsla av att vi fixade detta, vi tog revansch efter två missade SM-guld och det var MFFs guld att förlora.

Men nu då?

Vi står inför ytterligare en spännande säsong med allt vad det innebär. Personligen tycker jag att 21 ligger illa i munnen och ramsan om SM-guld blir lite hackig när hela stadion ska sjunga 21. Det är lika bra att laget går för 22 direkt för annars blir det lite jobbigt.
Vilka utmaningar står laget inför då?

Men nu då?

Rosenberg är borta, Berra fick sluta med Sven-Lennart och Rasmus Bengtsson verkar vara cementerad på läktaren. Christiansen kan lämna för Saudiarabien och Anel kan mycket väl gå för massa miljoner och ytterligare spelare kan säkert lämna.
JDT har spelat ett stort spel genom att verkligen gå på vad MFF vill. Han har lyckas etablera yngre spelare och verkligen gett flertalet spelare chansen som under Uwe Rösler var utlånande och även inlåsta på en toalett. Amin Sarr, Adi Nalic och Anel har alla fått chansen och till viss mån tagit den. Spelare som Erdal och Franz har åter tagit en plats i eller nära startelvan. Med detta skulle jag säga att framtiden känns ljus med återväxten och framförallt att MFF får ut ytterligare spelare i Europa.
Med alla äldre så finns Ola kvar, vi har en Rieks och framförallt har vi en Oscar Lewicki. Denna Lewicki som jag tror MFF kan bygga laget runt nästkommande 6-7 säsongerna förutsatt att han får vara skadefri. Lewicki är bättre än Daniel Andersson var när han kom hem och när en sådan spelare är cementerad och alltid gör bra prestationer är mycket vunnet. Att han sen är från Malmö är det ingen tvekan var hjärtat sitter.

Men nu då?

Kommer Malmö kunna köpa IKT? Kommer Ola vara fortsatt briljant? Kommer unga fortfarande ta steg?

Svaret på frågorna ovan är rätt enkel. Vi får se och framförallt är det en del av spänningen.
Jag hoppas och tror att vägen framåt kommer vara den rätta och framförallt har jag den allra största förtroendet för vår ledning och tränare. Jag hoppas att vi får behålla JDT och att vårsäsongen inte blir katastrof likt för Magnus Pehrsson.

Men nu, framåt mesta mästare och mot nya guld.

Idag för 15 år sedan signerade Ingvar Svahn, Staffan Tapper och Janne Möller böcker på Hansa Companiet för Mats Wemans klassiska bok blått ett lag.

Veckans låt hittar ni här 

Kalle Dahlberg2020-11-13 10:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?