GAIS väntar hemma på Skytteholms IP

GAIS väntar hemma på Skytteholms IP

En av vårt lands mest anrika fotbollsklubbar, Göteborgs Atlet & idrottssällskap (GAIS) är det som gästar AFC United på lördag

En förening som bildades redan 1894. Makrillerna spelar sina hemmamatcher på Gamla Ullevi inför c:a 4000 åskådare.
I klubbens CV finns fyra gånger svenska mästare och en gång cupmästare och så ståtar man med 54 säsonger i Allsvenskan och 28 säsonger i Sveriges nästhögsta serie.

Dagens tränare Benjamin Westman förfogar inte över några svenska mästare, men har en stark trupp med 13 nya spelare som inledde SE genom att besegra
IK Frej Täby, dock lite turligt med 2-0.
En bra målvakt har man i 27 årige Stockholmaren Tommi Vaiho med bl.a. sju säsonger i Djurgården. Han har gjort tre U17 landskamper för Sverige.
26 årige värmlänningen Carl Nyström känner många igen från tre säsonger i Väsby United och över 100 matcher som mittback i IK Sirius.
30 årige David Johannesson är ett nyförvärv från Varberg, innan i Ljungskile. En riktig måltjuv under senaste tre säsongerna.
Teteh Bangura gjorde sig ett namn i Sverige och AIK med sina 15 mål säsongen 2011. Har varit utlandsproffs i många olika klubbar. Senast spelade han sex matcher för Mjällby 
i förra årets Superetta. 27 åringen har gjort 11 A - landskamper för sitt hemland Sierra Leone.

Förra säsongens hemmamatch mot GAIS var en riktigt tråkig tillställning sett med AFC ögon. Matchen slutade med en 0-2 förlust. Revansch nu?
AFC önskar allihopa hjärtligt välkomna till Skytteholms IP lördag 9 april.
Kl 16.00 blåser domaren Lars Olsson till spel.

 

Roy RosenbackRoy Rosenback2016-04-08 08:25:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna