?Galauppvisning  av AFC  mot Värnamo
Buya Turay prisades som bästa hemmaspelare

?Galauppvisning av AFC mot Värnamo

Söndagens hemmamatch mot gästande Värnamo sågs som en toppmatch i Superettan. AFC visade dock upp ett bländande spel redan från början och kunde vinna med 5 - 0 (3-0) mot seriefemman Värnamo.

Matchen på Skytteholms IP började i strålande solsken. Lite avvaktande första kvarten, AFC:s lagkapten Filip Rogic var den som först fick iväg ett avslut över målet efter 12 min.
I 17:e min tar Buya Turay en härlig löpning på högerkanten och serverar Tristan Bowen som snyggt sätter 1-0 bakom Rasheed i målet.
Målet gjorde att AFC tog över spelet efter en knapp halvtimme. Erik Figueroa testade ett vackert distansskott från 30 met. tyvärr över målet.

AFC fortsatte att visa upp bländande spel och chanserna radades på hög.  Snyggt var det när Filip Rogic drog till på volley på Sasa Matic fina inlägg, tyvärr förbi bortre stolpen.
Sasa Matic nära 2-0 på Filip Rogic fina inlägg i den 35:e min.
Minuten senare kom 2-0 då Ferid Ali spelade fram Tristan Bowen som elegant satte sitt andra mål för dagen.

44:e min klippte Buya Turay till från utsidan straffområdet och såg bollen rulla i mål efter ett mindre bra ingripande av målvakten Rasheed, helt sanslöst så stod det 3-0.
Filip Rogic avslutade halvleken med ett mäktigt distansskott som dock målvakten lyckades rädda. Vilken underbar halvlek av de våra.

Filip Rogic visade vägen också i andra halvlek med ett mäktigt avslut från 25 meter i 51:a min
55 min hade gått då Ferid Ali gjordes ner i straffområdet, straffspark och fram stegade han själv och satte distinkt 4-0, målvakten i ena hörnet bollen i det andra.

Ett härligt anfall i 60:e min där Carlos Gaete Moggia spelade fram Sasa Matic som ur ingen vinkel alls rullade in bollen i borte gaveln och på ljustavlan stod det fantastiska 5-0.

I 68:e min kom han in, fjolårets skarpskytt Chidi Omeje. Tillbaka efter en korsbandsskada. Först försökte han lobba in 6-0 men målisen nådde bollen. Sedan lobbade han igen, denna gång träffade han överliggaren,
Ett närskott i 86:e min som målisen inte ens visste att han räddade blev facit för Chidi på sina 25 min. Otroligt välkommen är han i truppen.
Ett håglöst Värnamo skapade inte ett enda avslut på mål under 93 min. Två skott utanför var deras facit.

AFC hade 16-2 i avslut varav 10 på mål. Det enda AFC inte vann var varningar och frisparkar, men det var precis som vanligt.
Att Buya Turay fick priset som bästa hemmaspelare var helt okay, men nog hade man önskat att det fanns ett pris till alla involverade denna dag. Måste dock ge ett extra plus för försvarsarbetet där hela laget jobbar hem och hjälper till. Jernade Meade - Daniel Jarl - Denis Viana da Silva - Erik Figueroa var charmanta i fyrbackslinjen, vilket gjore att det blev en lugn eftermiddag för Josh i målet. Han höll dock hela Skytteholm vakna med sitt härliga vrålande upp-upp-upp. Bugar och tackar för underhållningen denna härliga eftermiddag.

Domare: Robert Daradic