Gif Sundsvall - IFK Norrköping spelarbetyg söndag 2 oktober 2022
Vårsäsongens match blev en riktig femetta! Nu en treetta!

Förutsättningarna inför matchen hade blivit lite skarpare då Degerfors lyckades vinna mot Djurgården med klara 3-0. Nu var det bara 4 poäng ner till kvalplatsen!

Det fanns dock ingen nervositet bland spelarna på planen och precis som mot Malmö så var det full fart framåt i maskinen och Riddersholm hade troligen använt hårtorken för att få igång laget idag också.

Efter ett snyggt anfall där Agardius hittar en Traustason på språng och passar vidare till Totte, som gillar att göra mål på Giffarna, så också idag! 1-0 efter ca 10 minuter.

5 minuter senare kommer då den här matchens behållning, efter ett inlägg från Sigurdsson från  väster nickar Levi, nere vid kortlinjen på högersidan, tillbaka bollen in mot målet, där Jakob "Zlatan" Ortmark gör årets mål! En cykelspark upp mot bortre krysset och det står 2-0.

Jag har inte sett någon IFK-spelare göra något liknande, men jag har ju inte sett alla matcher under mina nästa 60 år med IFK. Är det någon som gjort det får ni gärna berätta för mig!

IFK gjorde en bra första halvlek som slutligen ledde till Riddershoms första bortamatchvinst. Något att fira!

Andra hlvlek var inte lika lysande, men det kändes tryggt och så när Levi gör en kort passning till Totte på Sundsvalla planhalva, Totte avancerar, plockar fram stora släggan, och sätter bollen i målvaktens högra hörn, 3-0 och nu kunde till och med jag andas ut!

Efter ett antal byten i båda lagen, så lyckades Giffarna reducera i 89:e minuten, men IFK hade bärgat 3 poäng och fått ihop 8-2 mot bottenlager, där Totte och Ortmark gjort 3 mål var och Levi de resterande 2!

Slutligen då mina betyg efter mallen:

1: Underkänd
2:Godkänd
3:Bra
4: Mycket bra
5: Landslagsklass

1 Ocar Jansson: 3 Har en dag på jobbet och gör det han ska med ett extra plus för räddninge i första halvlek när Sundsvall fortfarande var med i matchen.

6 Linus Wahlqvis Egnell (ut 81) 3 Växer ut till en spelare som sällan gör en dålig match!

24 Anton Erksson: 3 mot sina gamla lagkamrater stod han upp bra.

4 Marco Lund: 3 med mer speltid blir han säkrare och säkrare.

25 Viktor Agardius (ut 81): 3 hans passning till Traustason vid första målet måste ha glatt Riddersholm, då det var som taget ur hans instruktionsbok.

7 Jakob Ortmark: 4,5 Gör generellt en mycket bra match och när man sedan gör ett sådant mål, som kan sägas stänga matchen, så blir man matchens lirare.

18 Ari Skúlason: 3 sliter och jobbar på mitten och går inte ur vägen för någon spelare. Jag älskar en sådan kampspelare.

9 Arnór Traustason (ut 77): 3 perfekt mottagande av Agardius passning, sedan en passning bakåt i planen till Totte, är också tagen ur en instruktionsbok. Att han sedan fick en smäll i skallen men ändå kunde fortsätta var imponerande.

10 Jonathan Levi (ut 89): 4 hans assisterande nick till Ortmark och assisterande pass till Tottes 3-0 mål tillsammans med hans övriga agerande gör att jag gillar honom idag.

5 Christoofer Nyman :4 när Totte är på målhumör så blir jag bara så glad. Att han dessutom jobbar kopiöst som vanligt gör ju inte honom sämre.

8 Arnór Sigurdsson (ut 89):  3 gör sitt vanliga jobb över stora delar av plan och är säkert mycket irritrande för alla motståndare.

Avbytare:Spelade för kort tid för att betygsättas.