Platinumcars Arena, 2021-05-10 18:30

IFK Norrköping - AIK
2 - 0

Glödhet Adegbenro bakom segern mot AIK
Peking fick fira tredje raka segern framför sina åtta åskådare på Platinum Cars Arena.

Glödhet Adegbenro bakom segern mot AIK

Tätt, jämnt och stundtals lite grinigt. Så kan man sammanfatta dagens ”klassikermöte” på Platinum Cars Arena, där hemmalaget till slut fick stå som segrare efter två nya mål av Samuel Adegbenro. Trots Gnagets två ramträffar och ett par heta chanser utöver det, så är det tydligt att Peking och tränare Norling är på väg att sätta sitt lag efter ett par trevande omgångar i inledningen av serien. Listan över skickliga spelare kan göras lång, men det var framför allt tre spelare som stack ut idag.

5 = Landslagsklass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Godkänd
1 = Underkänd


Oscar Jansson 4

Stabil och dominerade i många stunder sitt straffområde. Plockade ner och boxade bort hörnor, och stod för en jätteräddning på ett farligt skott i andra halvlek. Det är svårt att argumentera emot att Oscar är en av seriens absolut bästa målvakter.

Linus Wahlqvist 3

En handfull fina ageranden, främst i andra halvlek. Bär kaptensbindeln med all rätt i Tottes frånvaro.

Marco Lund 3

Ett par märkliga passningar i första halvlek, men tog kampen mot Goitom och Stefanelli på ett bra sätt och visade upp sina fysiska förmågor på ett bra sätt.

Viktor Agardius 4

En av de bästa matcherna hittills i Pekingtröjan, städade undan och visade vilja, hjärta och karaktär. Stod rätt på allt i defensiven.

Abdulrazaq Ishaq 2

Försökte på sitt sedvanliga sätt att löpa och ta sig fram på sin högerkant, men stötte på patrull i Erick Otieno och kom aldrig riktigt loss. Dock stark arbetsmoral som vanligt.

Alexander Fransson 2

Anonym på mittfältet, gör det han ska men utan att sticka ut på något sätt. Svårt att inte komma ifrån att det finns mer att hämta från norrköpingssonen på mittfältet.

Ísak Bergmann Jóhannesson 3

Ett par felpassningar och lite slarvigheter som man inte ofta ser från den unge islänningen, men i övrigt en relativt pigg insats och ett ständigt alternativ i det offensiva spelet.

Jonathan Levi 2

Inte en av Levis bästa matcher, jobbade på men utan större framgång. Ovan roll som vänster ”wingback”?

Samuel Adegbenro 4 (Matchens IFK-are

Tvåmålsskytt och segerregissör, vem eller vilka ska kunna stoppa Pekings succé-nigerian? Gör mål på de chanser som erbjuds och är fortsatt sylvass. Ett riktigt fynd så här långt.

Carl Björk 2

Löper mycket, krigar och gör det stundtals jobbigt för AIK-försvaret men kommer inte riktigt till de heta lägena. Behöver nog lite tid för att komma in i det på allvar.

Sead Haksabanovic 3

En assist och så när målskytt. Har det svårt emellanåt med motståndarnas hårda uppvaktning, men är ett ständigt orosmoln som börjar hitta formen på riktigt nu. Ser väldigt spelsugen ut.

Avbytare:

Ari Skúlason (IN 60) 3

Ett fint inlägg, det räcker så. Assist till Adegbenros första mål efter att ha varit på planen i mindre än två minuter. Kommer in med rutin och gör en stabil sista halvtimme.

Spelade för kort tid för att betygsättas:

Henrik Castegren (IN 78)
Maic Sema (IN 86)

Startelva IFK Norrköping
: Oscar Jansson, Linus Wahlqvist (K), Marco Lund, Viktor Agardius, Abdulrazaq Ishaq, Alexander Fransson, Ísak Bergmann Jóhannesson, Jonathan Levi, Samuel Adegbenro, Carl Björk, Sead Haksabanovic.

Startelva AIK: Budimir Janosevic, Sotirios Papagiannopoulos, Alexander Milosevic, Sebastian Larsson, Bilal Hussein, Nicolas Stefanelli, Nabil Bahoui, Ebenezer Ofori, Saku Ylätupa, Erick Otieno, Henok Goitom (K).


 

Gustav Calderon callderon@hotmail.se@CalderonGustav2021-05-10 21:53:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås