Grattis IFK Norrköping-Sammanfattning av näst sista omgången i Superettan

Norrköping är tillbaka i Allsvenskan. Sundsvall säkrade kvalplats till Allsvenskan.

Sundsvall – Trollhättan 1-1

Sundsvall säkrade en kvalplats efter 1-1 på hemmaplan mot Trollhättan. Sundsvall var det bättre laget i den första halvleken. I den 10:e minuten gav Jonas Wallerstedt Sundsvall ledningen efter en målvaktsmiss. Det var ställningen även i halvtid. Sundsvall hade bra kontroll på matchen även i inledningen av den andra halvleken, men efter en kvar av detsamma tog sig Trollhättan tillbaka in i matchen. I den 63:e minuten kvitterade Trollhättan genom Petrit Zhubi. Efter det jagade hemmalaget ett seger mål, men trots flera bra lägen lyckades man inte avgöra matchen.

Falkenberg – Assyriska 4-1

Falkenberg tog en säker seger mot Assyriska på hemmaplan. Falkenberg avgjorde matchen redan i den första halvleken. Marcus Översjö gav hemmalaget ledningen redan i den 4:e minuten. Efter en halvtimme spel ökade samme man på till 2-0. Robin Ganemyr satte dit 3-0 i den 36:e minuten. Assyriska reducerade med fyra minuter kvar matchen och det genom Andreas Haddad. I den 89:e minuten fastställde Stefan Rodevåg slutresultatet.

Öster – Degerfors 1-1

Öster och Degerfors delade på poängen. Efter en mållös första halvlek, tog bortalaget ledningen genom Christophe Lallet i den 62:a minuten. Öster kvitterade, nio minuter från slutet och det genom Mario Vasilj.

Örgryte – Brage 0-1

Örgryte förlorade på hemmaplan mot Brage. Den första halvleken bjöd inte på någon vidare bra spel. Det var mycket krig på mitten och få klara målchanser skapades. I den 39:e minuten sköt Daniel Åkervall in målet som blev matchens enda. I den andra halvleken jagade hemmalaget kvitteringen, men i den 77:e minuten fick man en man utvisad och kvitteringen uteblev.

Landskrona – Hammarby 0-1

Landskrona hade en liten liten chans att nå en kvalplats, men för det behövdes seger mot Hammarby och att en del andra reslutat skulle gå lagets väg. Nu blev det inte riktigt så man BoIS-fansen tänkt sig. Det blev ingen seger mot Hammarby. BoIS inledde matchen bra och skapade en del chanser, men lyckades inte få hål på Hammarby. I den 77:e minuten kontrade Hammarby in segermålet. Sebastian Castro-Tello rullade in segermålet för Hammarby och där med släkte han hoppet för BoIS om en kvalplats.

Syrianska – J-Södra 2-1

Syrianska tog en mycket viktigt seger i toppstriden när man besegrade J-Södra. Peter Ijeh gav hemmalaget ledningen redan i den 4:e minuten. J-Södra kvitterade i den 34:e minuten genom Mathias Etéus. I slutet av den första halvleken blev Tomas Backman utvisad för bortalaget. I den andra halvleken jagade Syrianska ett segermål. J-Södra stod bra upp, men med åtta minuter kvar föll Ijeh inne i straffområdet och domaren blåste för straff. Samme Ijeh satte den efterföljande straffen i mål. I och med seger tog Syrianska ett stort kliv mot Allsvenskan, medan J-Södra får nu kvala för att hålla sig kvar.

Ljungskile – Väsby 1-0

Ljungskile besegrade Väsby med matchen enda mål. Spelkvalité var inte alls bra i den här matchen och det berodde på att ingen av lagen hade något att spela för. Johan Patriksson avgjorde matchen redan i den 7:e minuten. Det blev bara ett mål i den här mediokra matchen.

Ängelholm – Norrköping 1-2

IFK Norrköping är tillbaka i Allsvenskan efter att man vände underläge 0-1 till seger 2-1 på bortaplan mot Ängelholm. Norrköping svarade en mindre bra insats i den första halvleken. Hemmalaget tog ledningen i den 18:e minuten. David Bennhage spelade fram Sebastian Andersson som satte dit ledningsmålet för Ängelholm. Norrköping kom ut till den andra halvleken som helt nytt lag. Det var bättre bolltempo och passningsspelet blev också mycket bättre än vad fallet var i den första halvleken. Slutet av matchen blev mycket spännande. Först var hemmalaget ett stolpskott från att avgöra matchen. Istället kom kvitteringen för Norrköping. Daniel Bamberg slog ett inlägg, som en hemmaspelare satte i eget mål. Med två minuter kvar sköt 17-årige Christoffer Nyman Norrköping tillbaka till Allsvenskan. Vi på SvenskaFans säger grattis till Norrköping.