Grattis SvenskaFans – tack till alla er

Grattis SvenskaFans – tack till alla er

SvenskaFans fyller 20 år som sportsajt. Vi säger tack och grattis – och passar på att fira. Välkommen till en fullmatad vecka på SvenskaFans.

Tjugo år låter kanske inte som en evighet. En ögonblicksbild från september 2000 ger en lite mer rättvisande bild av hur världen såg ut.

Mobiljätten Nokia lanserar modellen 3310 med en mängd nya funktioner: miniräknare, tidtagarur och spelet Snake. Bill Clinton åtnjuter, trots Lewinsky-affären, ett rekordhögt förtroende hos allmänheten under sitt sista halvår som USA:s president.

Även E-type når toppen av sin karriär efter att ha skrivit signaturlåten ”Campione” till EM 2000 och räknas nu som en av Sveriges främsta internationella artister.

Samtidigt uppvaktas Zlatan Ibrahimovic av Arsenals spännande tränarämne Arsène Wenger. MFF-talangen bjuds över till London för provspel, men Ajax vinner till slut dragkampen. Istället blir det Teddy Sheringham som leder Manchester United till en tredje raka titel i Premier League under våren. Han får se sig slagen i kampen om skytteligatiteln av Jimmy Floyd Hasselbaink.
 
I den här tiden, i den här världen, föddes SvenskaFans.com. Mycket har hänt sedan dess. Men än idag lever SvenskaFans, och mår faktiskt väldigt bra.

Vi vill rikta ett ödmjukt och genuint tack till alla er som dagligen skriver om era lag, till alla er som rapporterar från träningar, analyserar nyförvärv, bidrar med arga och glada krönikor och sätter spelarbetyg efter matcher.

Tack till alla er som varje dag besöker oss, bidrar till diskussionerna i forum, uppmuntrar våra skribenter, delar vårt material och röstar i Guldskölden.

Utan er hade vi inte varit någonting.

Tillsammans har vi skapat en sportsajt som sedan millennieskiftet står för något helt unikt: vi är fansens mötesplats. Och vi kan våra lag bättre än några andra.
Att SvenskaFans idag – lördagen 5 september – fyller 20 år tycker vi är värt att fira.
 
Här är några höjdpunkter att se fram emot
 
• Imorgon, söndag, berättar SvenskaFans grundare Anders Nettelbladt om sajtens resa – från Gnagarforum år 1998 till SvenskaFans födelse 2000, genom konkurshot, besöksrekord och vilka kändisjournalister som nobbats från att skriva på sajten
 
• På måndag uppmärksammar vi en av SvenskaFans mest trogna skribenter som trappar ner efter 6232 skrivna artiklar
 
• På tisdag bjuder vi på en tillbakablick och avslöjar tidigare oberättade historier om när det höll på att gå snett för SvenskaFans
 
• På onsdag presenterar vi vinnarna i Guldskölden 2020. Du har väl inte glömt att rösta? Finalomröstningen stänger på söndag.
 
Utöver detta kommer ni att kunna läsa mängder av roligt och intitierat material inför Premier League-säsongen 2020-21. Håll utkik efter vårt nya tv-magasin ”100 procent Premier League” där vi gästas av välkänd tv-profil.
 
Välkommen till en supervecka på SvenskaFans.

Linus Sunnerviklinus.sunnervik@svenskafans.com2020-09-05 10:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans