Guira och Khalil får lämna DIF

Guira och Khalil får lämna DIF

Under sommaren tog Djurgården in både mittfältaren Adama Guira och målvakten Mehdi Khalil, nu står det dock klart att ingen av spelarna får möjligheten att fortsätta i Djurgården.

Adama Guira provspelade med DIF en lång period innan han fick ett kontrakt som sträckte sig året ut där DIF hade en option på tre år ifall man var nöjda. Den väljer man nu att inte utnyttja då Guira inte imponerat under sommaren och hösten. Samt att man valt att ta in Yussif Chibsah.
– Vi kommer inte att utnyttja optionen vi har på Guira. Han har kvaliteter för att bli en spelare i DIF men har inte utvecklats på så sätt att han har kunnat slå sig in i startelvan. Sen har vi bedömt att nyförvärvet Yussif Chibsha är en bättre spelare på den positionen, säger Djurgården manager Magnus Pehrsson till dif.se

Inte heller målvakten Mehdi Khalil får förlängt. Grundtanken med honom verkade mest vara att han skulle vara back up till Vaiho ifall Dembo Touray lämnade redan under sommaren.
– Han fick några månader hos oss och har utvecklats men vi bedömer inte att han har en framtid som målvakt i vår trupp, säger Magnus Pehrsson.

Robin Fredriksson2011-10-25 18:00:00
Author

Fler artiklar om Djurgården