Guldet lever! Tro på det! - Bajenpanelen

Guldet lever! Tro på det! - Bajenpanelen

Matchen mot Malmö snackas ned och Martis taktik dissekeras. Men framför allt, lever guldet?


Bajens första poäng på Eleda stadion. Hur känns matchen?

Hampus

En väl genomförd bortamatch på en arena vi aldrig vunnit på. En match där bägge lagen hade lägen att vinna matchen. Oavgjort känns helt okej men med tanke på resultaten i övriga matcher hade det varit guld att vinna matchen.
Theo
 Det är en väldigt bra bortamatch (på gräs!) där vi står upp mot och även spelar bättre än förra årets vinnare tillika det överdrivet rika laget MFF. Utifrån den aspekten är matchen i sig ett gigantiskt kliv framåt för oss som förening på alla de sätt. För att vara bitter så är väl problemet hur matchen utvecklade sig där det sannerligen kändes som vi borde kunnat gå för vinst men istället, trots Martis "we go for victory"-snack, valde att säkra en pinne.
Göran
Tycker att vi gör en mycket bra match på bortaplan mot Malmö och är det bättre laget i 70 minuter. Roligt att se ett Malmö som anpassar sig till oss och inte tvärtom.
Jack 
Det blev ju ganska bra ändå även om man var lite besviken efter matchen. Tycker ändå det är en ny nivå bajen nått när man undrar varför Bajen inte går för det borta mot Malmö. Fina insatser av många och lagmaskinen Bajen tuggar på. 
 
Marti som matchcoach känns lite... Försiktig. Precis som mot Dif sattes en mittfältare in i andra, vi tappar momentum och forceringen uteblir. Vad tycker om  Marti som matchcoach?

Hampus

Tycker att det känns som att Hammarbys ledning blir nervösa att förlora matchen snarare än att gå för att vinna. Jag vill tro att Marti är en bra matchcoach men han måste våga mer!
Theo
Jag är väl inte ensam i att ifrågasätta ett antal av de beslut som tagits under match, framför allt vad gäller andra halvlekar där det med jämna mellanrum skett byten och nya formeringar som inte riktigt varit lätta att förstå sig på. Jag vill vara optimistisk här i meningen att huvudtränaren för oss vet så klart bättre än vad vi gemene supporter gör. Däremot så känns det som att Cifuentes styrka kanske inte direkt ligger i just matchcoachandet?
Göran
Jag håller med om att Marti är försiktig i sin coaching i slutet av matcherna. Jag har inte sett någon forcering sedan Björn lämnade utan vi slår istället hellre vakt om poängen. Lite fegt kan jag tycka och då kanske speciellt mot Malmö där vi gör defensiva byten istället för offensiva, byten som ger Malmö initativet istället för att vi behåller det.
Jack
Det är lätt att glömma bort. Bajen den här säsongen är inte Tiki-Taka. Det är det mest defensiva Bajen på många år. Det kan mycket väl förändras. Trots allt är det Bajens första år. Men ja, jag hade också föredragit om Bajen hade gått för det på slutet. Tycker Marti sällan har lyckats vända svåra matchbilder. Förvisso har vi ju nästan alltid fått  matchen dit vi vill men det är inte som matchcoach han är som bäst Marti. 

Snor Viktor Kjellanders frågeställning rakt av. Dovin eller Davor. Vem ska stå egentligen?

Hampus

Enkelt svar. Dovin.
Theo
Dovin! Vi har en ypperlig talang på tillväxt som snart inte ens bör få det epitetet. Han behöver speltid och förtroende och är utifrån alla parametrar sammantaget redan nu en bättre målvakt än Davor.
Göran
Bästa målvakten för dagen skall stå. Så länge som Oliver spelar som mot Malmö borde han vara given som förstaslips. Det är stor skillnad i spelet med fötterna till Dovins fördel.
Jack 
Dovin! Davor är kanske bästa tvåan i allsvenskan men Dovin kommer bara bli bättre och bättre. Han har haft otur i år men han har verkligen tagit förstaplatsen i år. 
 
Hur går det mot Varberg?

Hampus

Vi studsar tillbaka till vinnarspåret igen och slår Varberg med 3-0
Theo
De har några poäng ner till kvalplatsen vilket borde göra dem en gnutta mindre panikmotiverade. Däremot känns det klassiskt Bajen att torska hemma mot bottenlag så jag tror på 0-1 där de avgör i 83:e minuten.
Göran
Är 100% säker på att vi vinner mot Varberg. Det är ett måste om vi skall realisera vårt mål om en pallplats denna säsong.
Jack 
4-0 Bajen. Nu hoppar vi på vinnarspåret igen. 
 
Slutligen. Den stående frågan: lever guldstriden?

Hampus

I högsta grad. Lättaste spelschemat samtidigt som övriga lag möter varandra. TRO PÅ DET!
Theo
Inte för vår del nej.
Göran
Tveksamt. Läs gärna min artikel från i Onsdags där jag listar förutsättningarna. En sak är säker, en hel del resultat måste gå vår väg samtidigt som vi går i stort sett rent.
Jack 
Ja då! I alla fall tills lördag. Vinner Dif eller Häcken blir det svårt. Men det är absolut inte omöjligt. Det blir jävligt spännande veckor. 

Jack Holm2022-10-06 10:21:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!