Guldköping delade ut priser på Stjärnkvällen

Guldköping delade ut priser på Stjärnkvällen

Guldköping fick äran att kliva upp på scenen igår och dela ut priser på IFK Norrköpings stora galakväll. För fjärde året i rad delade vi ut Kristallbollen till bästa spelare i herrlaget. Nytt för i år var att även att vi delade ut MVP till en spelare i damlaget. Givetvis fick hon också ett Kristallboll!

Det var väldigt god mat som serverades och när alla var mätta och belåtna äntrade Markus Krunegård scenen och drog igång "Ett liv ett lag". Vilken stämning och vilken skönsång Markus bjöd på men även alla gästerna försökte göra sitt bästa att stämma in i Pekings nya fina inmarschlåt. Innan paus var det min och Daniel Bezos tur att äntra scenen. Daniels företag Linköpings förnicklings AB hade sponsrat båda priserna fullt ut.

Eftersom både jag och Daniel är sanna gentlemän så var det damerna först. Den som fick priset var vår eminenta målvakt Sofia Hjern, lagkapten och bara 19 år. Undertecknad hade tidigare haft ett samtal med tränare Tor-Arne Fredhem och vi var båda överens om att hon var värd priset som MVP. Jag sa till honom att jag tror att Sofia förr eller senare kommer stå som målvakt i A landslaget. Det höll han med om och sa att han skulle göra allt han kan för att den profetian ska slå in. Vi berättade givetvis detta för Sofia men hon kände ingen press i det. Hon tyckte det bara var roligt att det finns förhoppningar på henne. Hon tackade för priset och avslutade med att säga att hon såg fram mot lagets resa till allsvenskan!

Årets spelare i herrlaget var Samuel Adegbenro. Han kunde tyvärr inte vara med på galan. Men vi tog upp Jonatan Levi på scenen istället som fick uppdraget att ge honom priset vid första bästa tilllfälle. Levi har också gjort en mycket bra säsong och han kom på andra plats efter Sam i vår sammanställning.  Han höll sedan ett tal till sin vän som står honom mycket nära. Tycker personligen att det kvällens bästa tal. Jonatan sa i talet att han tyckte det var löjligt att Sam inte var nominerad till MVP i hela allsvenskan med tanke på vad han presterat i att vinna skytteligan och spelet på plan. Detta i ett lag som hamnade på sjunde plats gör inte hans prestation sämre utan snarare tvärtom. Jonatan fortsätte att berätta att Sam är en väldigt ödmjuk man. Hade han tagit emot priset själv skulle han sagt att priset var lagets förtjänst. Vilket alla vet inte stämmer sa Jonatan, det är hans egen förtjänst!    

Nu är säsongen slut och det är inte många som är nöjda med placeringen i tabellen. Inte spelarna och lagledningen heller. Det är då bra att vi har några spelare med riktigt bra karaktär och styrkor, där Levi och Adegbenro är två av spelarna som vi kan bygga laget runt. Det finns flera andra också men den färgstarkaste spelaren är nog Levi. Att stå bredvid honom med några meters avstånd då kan man bokstavligt talat nästan ta på hans utstrålning!

Nu ser vi fram mot säsongen 2022 då vårt kära Peking fyller 125 år. Då vill vi gärna se att herrlaget är med i toppen av allsvenskan. Samt att damerna klättrar en bra bit i Elitettan och visar att de vill ge sig in i kampen om en plats i allsvenskan. Snacket i salongen gick att man på sikt vill bli bästa laget i Östergötland. Linköping får akta sig för framtiden! 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2021-12-05 13:35:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås