Guldskölden 2015, Erik Niva: ”Det känns väldigt viktigt”

Guldskölden 2015, Erik Niva: ”Det känns väldigt viktigt”

Tudelad lycka för en van vinnare i Guldskölden. Erik Niva vann i tre kategorier.

I år vinner du årets sportkrönikör, årets sportbloggare och årets sportjournalist, hur känns det?
- På ett sätt tudelat. Det är jättekul verkligen. Samtidigt går jag ju runt med någon slags overklighetskänsla, jag hade väntat mig andra röster i flera år. Det här är femte året jag vinner och kan nästan känna dåligt samvete. Så märklig är inte min gärning.
 
Varför tror du läsarna röstar på dig?
- Det jag gör är ju att jag försöker berätta intressanta och relevanta historier om hur fotbollen är och hur den utvecklas i den värld vi lever i.

Du börjar ju nästan bli som Zlatan på fotbollsgalan, vad säger du om den jämförelsen?
- Att Zlatan är bättre på oneliners än vad jag är.  Han är bättre på de rappa, snabba tacktalen.
 
Vad betyder priserna för dig?
- Jättemycket. Jag ska inte problematisera det. Jag känner ju en stor samhörighet med SvenskaFans och era läsare. Det känns väldigt viktigt.
 
Hur ska du fira?
- Det är måndag, det är hällregn. Det inte champagneväder direkt. Jag får väl anknyta till mitt norrländska ursprung och sätta mig i ett hörn med en flaska hembränt.
 
Om priserna…
- Det är något jag kommer värdesätta resten av mitt liv. Det kommer inte vara så här resten av mitt yrkesliv, det är jag fullt medveten om. Och när jag inte vinner längre kommer jag sakna det.
 
Om bloggpriset…

- Jag tycker det är så missvisande att jag måste förhålla mig till det. Jag har knappast bloggat alls det här året. Det känns så fel att jag skulle vilja skicka vidare priset. Jag skulle vilja ge det till Per Bjuhrman. Jag skiter i hockey, men med sin iver lyckas han till och med få mig att bry mig.

Björn Johnson2015-06-01 14:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans