Guldskölden 2015, Ola Wenström: ”En rejäl dos syre och solsken”

Guldskölden 2015, Ola Wenström: ”En rejäl dos syre och solsken”

Viasats ankare tog hem priset som Årets programledare.

Hur känns det?
- Otroligt roligt, det är inte ofta man får chansen att vinna. Att göra det med den här publiken som är så kunnig som tycker sport är viktigt. Att få en utmärkelse av den publiken så det känns extra roligt.
 
Varför tror du läsarna röstar på dig?
- Jag hoppas att de gillar min personliga stil som går ut på att ha sporten och experterna i centrum. Även om jag syns mycket försöker jag inte vara i mitten. Hoppas jag ses som okonstlad och att det syns att jag är som jag är. Jag vill lyckas med det. Men naturligtvis också för att jag bidrar till att experten är bra och att vi på Viasat framställs på ett bra sätt. Det är många bakom som jobbar med sändningarna som också gör sändningarna till vad de blir.
 
Vad betyder priset för dig?
- Att jag får en rejäl dos syre och solsken. En uppskattning för det jag gör. Nu känner jag ju för att lägga ännu mer energi på det här. Jag lever ju med det här jobbet. Det är ju ganska få förunnat. Det är ju ganska många som gör ett stort jobb i samhället som inte får några priser, t ex dagispersonal eller sjuksköterskor. Det känns lite lyxigt. Häftigt att få visa upp sitt arbete, inte att synas, men att få visa upp sitt arbete och få pris för det. Det är lyxigt.
 
Hur ska du fira?
- Det finns champagne på kylning. En skjuts i uppladdningen inför CL-finalen blir det också.

Björn Johnson2015-06-01 16:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans