Guldskölden 2015, Roberto Vacchi: ”Åh helvete, vad kul”

Guldskölden 2015, Roberto Vacchi: ”Åh helvete, vad kul”

Cykelexperten Roberto Vacchi har en bred palett och tar hem priset som årets kommentator.

Hur känns det?
- Åh helvete, vad kul. Man får väl säga ”äntligen” då, så känns det i kroppen. Det är klart att Lasse Granqvist är ju svår att slå. Alla människor vill ju ha uppskattning och det får jag ju redan av en härlig publik som följer mig på framför allt längdskidor och cykel. Men att få extra uppskattning är ju givetvis roligt. Vi är ju också tävlingsmänniskor. Det ger ju en ännu mer energi. Vi är ju trots allt där för de som tittar. Fantastiskt kul.
 
Varför tror du läsarna röstar på dig?
- Jag vet inte riktigt, det där är alltid svårt att säga, men det jag hört är att jag kommenterar ganska brett. Allt från nörderi och till allt möjligt. Vissa säger att det låter som att jag sitter hemma hos dem och tar en kaffe. Att det är ganska avslappnat. Är man väl förberedd kan man vara lite avslappnad.
 
Vad betyder priset för dig?
- Det här ger ju extra energi. Det är viktigt för mig och för min kanal som i 22 år har stöttat mig och gett mig chansen att jobba med sporterna som jag älskar. Det är prestigefyllt givetvis, att kunna säga att folk tyckte att jag var väldigt bra 2015. Man behöver ju få uppskattning för att få energi för att utvecklas och bli bättre.
 
Hur ska du fira?
- Nu blir det fasen att åka till systemet och köpa en flaska prosecco. Och sen ska jag fira med lite god mat med mina barn.

Björn Johnson2015-06-01 14:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans