Guldskölden: Årets Expert/Bisittare

Guldskölden: Årets Expert/Bisittare

Som återkommande besökare på SvenskaFans tillhör du dem som har bäst koll på svenska sportjournalister. Vem ger dig den bästa informationen i TV utan att prata sönder matchen, vem skriver de mest initierade krönikorna och vem har egentligen bäst koll i studion?

För att ta reda på vilka som är de mest uppskattade sportjournalisterna i Sverige instiftade vi för fyra år sedan priset Guldskölden. Nu är det dags för årets tävling och precis som de tidigare åren är det ni SvenskaFans-besökare som utser vinnarna.

Här är de fem nominerade i kategorin Sveriges bästa Expert/Bisittare:



Jens Fjellström, Canal+

Den före detta Djurgården- och Malmö FF-mittfältaren är en mycket populär expert i Canal+ och jobbar nästan uteslutade i samband med matcher i Allsvenskan och spanska ligan och bjuder ofta tittarna på knivskarpa analyser. Reste till Sydafrika i somras och var en viktig stöttespelare i TV4:s VM-satsning.


Glenn Strömberg SVT/Viasat Sport
Glenn tog för ett par år sedan klivet över till Viasat. Inte alls oväntat då SVT:s fotbollsutbud varit oerhört magert även om han fick ett stort ansvar för den statliga televisionen under VM-slutspelet i Sydafrika. Har vunnit flera utmärkelser som bäste experttyckare och har varit formidabel under sändningarna från Champions League och Premier League. Har en sällsynt förmåga att sitta tyst långa stunder för att sedan komma med en klarsynt analys.



Martin Åslund, TV 4

Den förre mittfältaren/anfallaren har tagit klivet upp från planen till kommentatorsbåset och har visat sig vara ett fynd för TV4. Hörs mest i samband med kanalens sändningar från Serie A och frågan är om vi sett en nytt stjärnämne, vad gäller expertkommentatorer då, slå igenom under hösten/vintern. Är inte rädd för att säga vad han tycker vilket naturligtvis är värt extra rosor.



Pontus Kåmark, TV 4
Känns alltmer hemtam i denna roll och det är en fröjd att följa en match från Allsvenskan, Superettan eller med landslaget när Pontus agerar experttyckare. Var en av TV4:s tunga pjäser i sommarens VM-slutspel och skötte sig briljant i Sydafrika.



Niklas Wikegård, SVT
Den mycket frispråkige Niklas Wikegård har sedan några år tillbaka agerat som expertkommentator i SVT:s hockeysändningar. Har mer än en gång glömt sin roll och skriker direktiv, till många åhörares uppskattning, åt spelarna från kommentatorsbåset.


Här röstar du!

***

Steg 1 Nominering (Pågår nu till den 10 februari)
Alla besökare och medlemmar på Svenskafans får vara med och nominera kandidater. Varje person får nominera en kandidat i varje kategori. Nominera nedan.

Steg 2 Omröstning (23 februari - 6 mars)
Till andra halvan av februari har vi fått fram fem finalister i varje kategori (de som fått flest nomineringar) samt tio i den stora kategorin. Nu får ni besökare och medlemmar rösta på era favoriter och samtidigt vara med och tävla om FM2010 för PC. Vi tävlar ut tre spel bland ni som röstar. OBS! Man kan bara rösta en gång.

Steg 3 Vinnarna prisas. Datum meddelas senare.

Nytt för i år är kategorin "Årets magasinprogram om sport". Det kan vara allt från Fotbollskväll, Hockeykväll, Laul Calling, Lund vs Ekwall etectra (programmen på FANTV är inte valbara eftersom de görs av oss).

 Årets kategorier är:
1. Årets Kommentator
2. Årets Expert/Bisittare
3. Årets Programledare
4. Årets Krönikör
5. Årets Sportblogg
6. Årets Magasinprogram
7. Årets bästa Sportjournalist 

SvenskaFans.com2011-02-23 15:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans