Guldskölden: Årets kommentator

Guldskölden: Årets kommentator

Guldskölden går in i fas två och nu är det dags att välja årets kommentator ur kvintetten som nominerats av SvenskaFans besökare.

SvenskaFans.com är Sveriges största sportcommunity och utser årligen Sveriges bästa sportjournalister. Tävlingen heter Guldskölden och innefattar såväl TV, radio som skrivande sportjournalister. I steg ett nominerar sidans besökare sina favoriter där de sportjournalister som får flest röster går till final. Nu startar fas två där SvenskaFans besökare får rösta fram en vinnare i varje kategori. Vinnarna utses helt och hållet av SvenskaFans besökare.

Här är kvintetten som SvenskaFans besökare nominerat i kategorin Årets kommentantor:

Niklas Holmgren, Visat
Förstekommentator på Viasat med många ishockey- och fotbollsmatcher under bältet. Samtliga kamper, oavsett sport och lag, kommenteras med en stor dos passion och inlevelse. Ingen i Sverige slår Niklas på fingrarna när det gäller NHL

Roberto Vacchi, Eurosport
Den italienske dalmasen leder cykelsändningarna på Eurosport med passion och stor kunskap. Kan som ingen annan trollbinda sin publik genom ett fyra timmar lång etapp och att lyssna till en slutspurt med en exalterad Vacchi i högform är en upplevelse . Har genom sin initierade kommentering gjort att cykelsporten fått ett lyft i Sverige..

Jesper Hussfelt, TV4 
Trots att "Jeppe" sällan kommenterar matcher numera är han trots allt nominerad som kommentator vilket talar sitt tydligt språk och visar hur uppskattad han är. Pratar sällan sönder matcherna och låter ofta bilderna tala sitt tydliga språk. Kan få den mest sega matchen från den italienska ligalunken att bli en spännande och sevärd tillställning.
 
Lasse Granqvist, Canal+/TV4
Lasse radioreferat från mängder av svenska landslagsinsatser, i såväl fotboll som ishockey, är redan moderna klassiker. Har fått alltmer utrymme som kommentator i TV-matcher och drog ett tungt lass under SM-slutspelet och det nyligen avslutade hockey-VM. 

Chris Härenstam, SVT 
Slog igenom på Eurosport och det populära EuroGoals. Har sedan blivit SVT:s främste fotbolls- och ishockeykommentator. Har gjort flera tunga turneringar (VM och EM) på senare år. Chris passionerade referat från junior-VM i ishockey denna vinter var en fröjd för örat. 
 

SvenskaFans.com är Sveriges största sportcommunity med 300.000 unika besökare i veckan på webben och i mobilen och blev i fjol utsedd till Sveriges bästa sportsajt för femte gången av tidningen Internetworld.
 
Guldskölden: http://www.svenskafans.com/guldskolden

SvenskaFans.com2012-05-21 15:45:00

Fler artiklar om SvenskaFans