Guldskölden: Årets krönikör

Guldskölden: Årets krönikör

Guldskölden går in i fas två och nu är det dags att välja årets krönikör ur kvintetten som nominerats av SvenskaFans besökare.

SvenskaFans.com är Sveriges största sportcommunity och utser årligen Sveriges bästa sportjournalister. Tävlingen heter Guldskölden och innefattar såväl TV, radio som skrivande sportjournalister. I steg ett nominerar sidans besökare sina favoriter där de sportjournalister som får flest röster går till final. Nu startar fas två där SvenskaFans besökare får rösta fram en vinnare i varje kategori. Vinnarna utses helt och hållet av SvenskaFans besökare.

Här är kvintetten som SvenskaFans besökare nominerat i kategorin Årets krönikör:

Marcus Birro, Expressen
Birro har nyligen börjat skriva krönikor om italiensk fotboll och han har få övermän vad gäller det stilistika och lidelsen för det han skriver om. Bakgrunden som poet lyser igenom i många av hans krönikor då han ofta finner formuleringar som inte den gemene fotbollssupportern är van vid. Kanske är det därför Marcus blivit så populär?

Simon Bank, Aftonbladet
Simon har länge varit en av den rosa tidningens främsta krönikörer och har fått mängder av priser för sitt skrivande. Tycks ha allt mer strängar på sin krönikerlyra och skriver nu inter uteslutande om fotboll. Bland annat fick vi nyligen en oerhört känslosam text kring norske simmaren Alexander Dale Oen som så tragiskt omkom. 

Erik Niva, Aftonbladet
Malmbergets egen Glenn Hoddle är ofta lite mer djupgående i sina analyser än många kollegor och där många bara skrapar på ytan dyker Niva ned med ohämmad passion och intresse.  Något som många fotbollsälskare uppskattar enormt.

Johan Orrenius, Expressen
Oerhört skicklige Johan har tagit, och förtjänat, mycket mer plats i Expressen på senare år då hans träffsäkra analyser går hem hos den svenska fotbollspubliken. Skriver lika läsvärda texter från en match i serielunken på Kopparvallen som från en Champions League-semifinal i Spanien.

Olof Lundh, Fotbollskanalen/TV4
För några år sedan tog Olof steget från Expressen till TV4/fotbollskanalen och lite i skymundan har "den långe" tagit plats som en av Sveriges främsta krönikörer. Skriver med förkärlek om det svenska landslagets förtjänster och brister och har säkert en alldeles speciell plats i förre förbundskapten Lars Lagerbäcks hjärta.


SvenskaFans.com är Sveriges största sportcommunity med 300.000 unika besökare i veckan på webben och i mobilen och blev i fjol utsedd till Sveriges bästa sportsajt för femte gången av tidningen Internetworld.
 
Guldskölden: http://www.svenskafans.com/guldskolden

SvenskaFans.comMarcusAvenbrand2012-05-21 16:15:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans