Guldskölden: Årets Programledare

Guldskölden: Årets Programledare

Som återkommande besökare på SvenskaFans tillhör du dem som har bäst koll på de svenska sportjournalister. Vem ger dig den bästa informationen i TV utan att prata sönder matchen, vem skriver de mest initierade krönikorna och vem har egentligen bäst koll i studion?

För att ta reda på vilka som är de mest uppskattade sportjournalisterna i Sverige instiftade vi för fyra år sedan priset Guldskölden. Nu är det dags för årets tävling och precis som de tidigare åren är det ni SvenskaFans-besökare som utser vinnarna.

 Här är de fem nominerade i kategorin Årets Programledare:



Patrick Ekwall, TV 4
Skåningen leder program Ekwall vs Lundh och Fotballskanalen Europa och gör det fantastiskt bra. Tycks vara i sitt rätta element som programledare och bara bli bättre och bättre för varje program som sänds.


 
André Pops, SVT
SVT:s tunga namn är oerhört populär ute i stugorna. Programledare för SVT:s alla större sportsatsningar och var excellent under sommarens VM-slutspel i fotboll. Har många strängar på sin lyra och känns lika bekväm och kunnig oavsett om det handlar om fotboll, friidrott eller vintersporter.



Ola Wenström, Viasat Sport
Via Radiosporten och TV4 har Ola nu hamnat på Viasat där han bland annat leder sändingarna från Champions League och Premier Leauge.. Tidigare i år var han värd för TV4:s VM-satsning. Har gjort det mesta och många anser att han blivit ännu bättre sedan kanalbytet.


David Fjäll, SVT
David inledde karriären som programledare på FANTV där han bland annat basat för Euro Talk och 08 Fotboll. Han gjorde ett så bra jobb att han tidigt snappades upp av SVT som gav honom förtroende som programledare för många av kanalens hockey- och handbollssatsningar. 


Lasse Granqvist, Canal+/Sveriges Radio
Lasse inledde sin karriär som uppskattad kommentator hos Radiosporten 1987 men arbetar sedan 2000 även inom TV där han ofta agerar studioankare. Leder med varm hand Canal+ sändningar från den spanska ligan och allsvenskan.


Här röstar du!

***

Steg 1 Nominering (Pågår nu till den 10 februari)
Alla besökare och medlemmar på Svenskafans får vara med och nominera kandidater. Varje person får nominera en kandidat i varje kategori. Nominera nedan.

Steg 2 Omröstning (23 februari - 6 mars)
Till andra halvan av februari har vi fått fram fem finalister i varje kategori (de som fått flest nomineringar) samt tio i den stora kategorin. Nu får ni besökare och medlemmar rösta på era favoriter och samtidigt vara med och tävla om FM2010 för PC. Vi tävlar ut tre spel bland ni som röstar. OBS! Man kan bara rösta en gång.

Steg 3 Vinnarna prisas. Datum meddelas senare.

Nytt för i år är kategorin "Årets magasinprogram om sport". Det kan vara allt från Fotbollskväll, Hockeykväll, Laul Calling, Lund vs Ekwall etectra (programmen på FANTV är inte valbara eftersom de görs av oss).

 Årets kategorier är:
1. Årets Kommentator
2. Årets Expert/Bisittare
3. Årets Programledare
4. Årets Krönikör
5. Årets Sportblogg
6. Årets Magasinprogram
7. Årets bästa Sportjournalist
 

SvenskaFans.com2011-02-23 15:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans