Guldskölden: Årets Sportblogg

Guldskölden: Årets Sportblogg

Som återkommande besökare på SvenskaFans tillhör du dem som har bäst koll på de svenska sportjournalister. Vem ger dig den bästa informationen i TV utan att prata sönder matchen, vem skriver de mest initierade krönikorna och vem har egentligen bäst koll i studion?

För att ta reda på vilka som är de mest uppskattade sportjournalisterna i Sverige instiftade vi fö fyra år sedan priset Guldskölden. Nu är det dags för årets tävling och precis som de tidigare två åren är det ni SvenskaFans-besökare som utser vinnarna.

Här de fem nominerade i kategorin Årets Sportblogg:


Erik Niva och Simon Bank, Aftonbladet

Tillsammans bloggar Simon Bank och Erik Niva på Aftonbladet. Inte helt överraskande är det europeisk klubbfotboll det hela kretsar kring och med denna starka duo är det inte konstigt att bloggen är av de allra populäraste svenska sportbloggarna. Både Bank och Niva har dessutom en fantastisk förmåga att besvara de allra flesta kommentarer som blogginläggen framkallar.


Per Bjurman, Aftonbladet
Dalmasen Bjurmans bloggande från New York, och främst då med NHL i fokus, har blivit ett oerhört uppskattat inslag på Sportbladets webbsida. Livebloggarna från bl.a. Madison Sqaure Garden har blivit smått kultförklarade. Blandar humor och analyser i en skön, och framgångsrik, mix.


Robert Laul, Aftonbladet
Författar en av Sveriges allra mest lästa sportbloggar och varvar avslöjanden, listor, provokationer och analyser av matcher och företeelser i en sällsynt härlig mix. Fokuserar företrädesvis på den inhemska fotbollen och gör det riktigt bra.




Patrik Ekwall, Fotbollskanalen
Ekwalls blogg på fotbollskanalen uppdateras frekvent och avhandlar det mesta i fotbollsväg. Inte rädd för att sticka ut hakan. Ger en unik inblick bakom kulisserna när det händer och väljer allt som oftast att gå i svaromål med läsare som mailat och hyllat eller sågat.


Olof Lundh, Fotbollskanalen
Olof fokuserar skriver ofta långa, synnerligen läsvärda, bloggposter och avhandlar det mesta i fotbollsväg. Har en speciell relation till det svenska fotbollslandslaget och på den fronten har han få, om ens någon, överman i journalist-Sverige.

Här röstar du!

***

Steg 1 Nominering (Pågår nu till den 10 februari)
Alla besökare och medlemmar på Svenskafans får vara med och nominera kandidater. Varje person får nominera en kandidat i varje kategori. Nominera nedan.

Steg 2 Omröstning (23 februari - 6 mars)
Till andra halvan av februari har vi fått fram fem finalister i varje kategori (de som fått flest nomineringar) samt tio i den stora kategorin. Nu får ni besökare och medlemmar rösta på era favoriter och samtidigt vara med och tävla om FM2010 för PC. Vi tävlar ut tre spel bland ni som röstar. OBS! Man kan bara rösta en gång.

Steg 3 Vinnarna prisas. Datum meddelas senare.

Nytt för i år är kategorin "Årets magasinprogram om sport". Det kan vara allt från Fotbollskväll, Hockeykväll, Laul Calling, Lund vs Ekwall etectra (programmen på FANTV är inte valbara eftersom de görs av oss).

 Årets kategorier är:
1. Årets Kommentator
2. Årets Expert/Bisittare
3. Årets Programledare
4. Årets Krönikör
5. Årets Sportblogg
6. Årets Magasinprogram
7. Årets bästa Sportjournalist 

SvenskaFans.com2011-02-23 16:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans