Guldskölden: Årets sportjournalist alla kategorier

Guldskölden: Årets sportjournalist alla kategorier

Guldskölden går in i fas två och nu är det dags att välja årets sportjournalist av de tio som nominerats av SvenskaFans besökare

SvenskaFans.com är Sveriges största sportcommunity och utser årligen Sveriges bästa sportjournalister. Tävlingen heter Guldskölden och innefattar såväl TV, radio som skrivande sportjournalister. I steg ett nominerar sidans besökare sina favoriter där de sportjournalister som får flest röster går till final. Nu startar fas två där SvenskaFans besökare får rösta fram en vinnare i varje kategori. Vinnarna utses helt och hållet av SvenskaFans besöka

Här är de tio som SvenskaFans besökare nominerat i kategorin Årets Sportjournalist alla kategorier:

Chris Härenstam, SVT
SVT:S  främste fotbolls- och ishockeykommentator. Har gjort flera tunga turneringar (VM och EM) på senare år. Chris passionerade referat från junior-VM i ishockey denna vinter var en fröjd för örat. 

Erik Niva, Aftonbladet
Skrivar välinitierade krönikor och blogginlägg. Twittrar och agerar expert i TV. Spelar på sportjournalistikens alla stärngar och gör det lika lika briljant överallt.

Johan Kücükaslan, TV4
Doldisen på TV4-sporten har via en mycket lyckad twitterkampanj lyckats bli nominerad. Återstår att se hur långt det räcker.

Kalle Karlsson, Aftonbladet 
Lite i skymundar har Kalle Karlssons Premier League-blogg vuxit till en av landets mest populära fotbollsbloggar. Kalle har grym koll på det mesta som händer i världens bästa(?) liga och varje blogginlägg, litet som stort, är ett mästerverk i sig.

Lasse Granqvist, Canal+
Lasse är lika vass oavsett om det handlar om ett radioreferat från en allsvensk bottenmatch, en studiosänding från La Liga eller om han kommenterar en kvartsfinal i hockey-VM. 

Marcus Leifby, Aftonbladet
"Leifby Live" har blivit ett begrepp då hans klassika direktrapporter från diverse olika stora matcher är mycket uppskattade. Har även gjort intressanta videoreportage från England och bjuder på intressanta blogginlägg och krönikor.

Olof Lundh, Fotbollskanalen/TV4
Långe Lundh har precis som många andra nominerad en hel del järn i elden. Twittrar, krönikerar, bloggar och är med i allehanda TV-sändningar och sköter alla uppgifter lika bra. . 

Per Bjurman, Aftonbladet
Dalmasen Bjurmans bloggande från New York, och främst då med NHL i fokus, har blivit ett oerhört uppskattat inslag på Sportbladets webbsida. Livebloggarna från bl.a. Madison Sqaure Garden har blivit smått kultförklarade. Blandar humor och analyser i en skön, och framgångsrik, mix. 

Roberto Vacchi, Eurosport
Vacchi har enkom gjort att cykelsporten fått ett stort lyft i Sverige med sina fantastiska referat från Frankrike, Italien eller varän cykelsporten leder honom. Trollbinder sin publik och ingen kan visa samma inlevelse som Roberto när det är närmar sig avgöranden. Har också en mycket uppskattad blogg med långa och initierade inlägg.

Simon Bank, Aftonbladet
Simon har länge varit en av den rosa tidningens främsta krönikörer och bloggare. Har fått mängder av priser för sitt skrivande. Utsågs bland annat till "Årets sportjournalist" 2005. Har utöver sitt krönikerande författat ett antal böcker och bland dessa märks "I huvudet på Zlatan Ibrahimovic" och "Genom helvetet : om fotboll, kärlek och anorexi", 

SvenskaFans.com är Sveriges största sportcommunity med 300.000 unika besökare i veckan på webben och i mobilen och blev i fjol utsedd till Sveriges bästa sportsajt för femte gången av tidningen Internetworld.
 
Guldsköldenhttp://www.svenskafans.com/guldskolden 

SvenskaFans.comMarcusAvenbrand2012-05-21 18:55:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans