Guldskölden: Årets Kommentator

Guldskölden: Årets Kommentator

Som återkommande besökare på SvenskaFans tillhör du dem som har bäst koll på svenska sportjournalister. Vem ger dig den bästa informationen i TV utan att prata sönder matchen, vem skriver de mest initierade krönikorna och vem har egentligen bäst koll i studion?

För att ta reda på vilka som är de mest uppskattade sportjournalisterna i Sverige instiftade vi för fyra år sedan priset Guldskölden. Nu är det dags för årets tävling och precis som de tidigare ären är det ni SvenskaFans-besökare som utser vinnarna.

Här är de fem nominerade i kategorin - Årets Kommentator:

Chris Härenstam, SVT

Slog igenom på Eurosport och det populära EuroGoals. Har sedan blivit SVT:s främste fotbollskommentator och refererade bland annat sommarens VM-slutspel där han fick hedersuppdraget att kommentera självaste VM-finalen.Behärskar även andra sporter och har bland annat gjort mycket ishockey, främst från junior-VM, och bandy i takt med att den statliga televisionens fotbollsutbud blir allt tunnare.


Roberto Vacchi, Eurosport
Den italienske dalmasen leder cykelsändningarna på Eurosport med passion och stor kunskap. Kan som ingen annan trollbinda sin publik genom ett fyra timmar lång etapp och att lyssna till en slutspurt med en exalterad Vacchi i högform är en upplevelse . Att många från våra nordiska grannländer helst ser på den svenska varianten av Eurosport från Touren och Girot säger en hel del om Vacchis förträfflighet.
Har genom sin initierade kommentering gjort att cykelsporten fått ett lyft i Sverige. 


Niklas Holmgren, Viasat
Efter en lång period på Canal+ valde Holmgren att byta till Viasat för några år sedan. Där har han en uttalad roll som kanalens förste kommentator och leder oss genom matcher i Premier League, i Champions League och i fotbollslandskamper. Men är kanske allra mest i sitt esse när det gäller NHL och frågan är om någon journalist i Sverige slår honom på fingrarna där.  


Jesper Hussfelt, TV4
Bytte från Canal+ till TV4 för ett antal år sedan och kommenterar nu främst Serie A och Allsvenskan på TV4.  Pratar sällan sönder matcherna och låter ofta bilderna tala sitt tydliga språk. Har också en sällsynt förmåga att få den mest ointressanta match att bli spännade. Var i högform under sommarens VM-slutspel där han guidade oss TV-tittare genom matcherna med sedvanlig elegans och passion.


Lasse Grankvist, Canal+/Sveriges Radio
Lasse radioreferat från mängder av svenska landslagsinsatser, i såväl fotboll som ishockey, är redan moderna klassiker. Har fått alltmer utrymme som kommentator i TV-matcher på Canal+, främst från Elitserien och Allsvenskan, och visar där samma brinnande engagemang som tittarna/lyssnarna älskar.

Här röstar du!

***

Steg 1 Nominering (Pågår nu till den 10 februari)
Alla besökare och medlemmar på Svenskafans får vara med och nominera kandidater. Varje person får nominera en kandidat i varje kategori. Nominera nedan.

Steg 2 Omröstning (23 februari - 6 mars)
Till andra halvan av februari har vi fått fram fem finalister i varje kategori (de som fått flest nomineringar) samt tio i den stora kategorin. Nu får ni besökare och medlemmar rösta på era favoriter och samtidigt vara med och tävla om FM2010 för PC. Vi tävlar ut tre spel bland ni som röstar. OBS! Man kan bara rösta en gång.

Steg 3 Vinnarna prisas. Datum meddelas senare.

Nytt för i år är kategorin "Årets magasinprogram om sport". Det kan vara allt från Fotbollskväll, Hockeykväll, Laul Calling, Lund vs Ekwall etectra (programmen på FANTV är inte valbara eftersom de görs av oss).

 Årets kategorier är:
1. Årets Kommentator
2. Årets Expert/Bisittare
3. Årets Programledare
4. Årets Krönikör
5. Årets Sportblogg
6. Årets Magasinprogram
7. Årets bästa Sportjournalist 

SvenskaFans.com2011-02-23 14:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans