Häcken - Malmö 2-1: Mästarna slog regerande mästarna

Häcken - Malmö 2-1: Mästarna slog regerande mästarna

Fiaskosäsongen är därmed fullbordad efter att Malmö åkt på fjärde raka förlusten och nu är Europaplatserna inte längre möjliga.

Det var sannerligen en startelva man inte hade räknat med som Åge ställde på benen på Hisingen för att bryta den negativa trenden, men med den, numera traditionsenligt, långa skadlistan var det inte mycket att välja på så Åge fick ställa upp med Erdal Rakip som högerback, Beijmo som vänsterback, och Lomotey som mittback igen samtidigt om Pena var tillbaka i laget och på bänken hittade vi bland annat Romain Gall och talangen Elison Makolli.

Dahlin
Rakip, Lomotey, Dennis, Beijmo
Pena, AC, Larsson
Sejdiu, IKT, Zeidan
 
Åges chansningar höll. I 33 sekunder. I den 34:e hade Häcken gjort 1-0 sedan Simon Gustafson hittade ytan mellan Erdal Rakip och Lomotey där Lars Olden Larsen dök upp och placerade in 1-0. Inte precis en perfekt start.

Matchbilden jämnades därefter ut och Malmö hade en hel del boll men självförtroendet är allvarligt skadat och det togs sällan speciellt bra beslut när man försökte hitta genom Häckens backlinje. Tvärtom var det istället så att det ofta slutade med en dålig passning eller duell som ledde till gnäll och så var det gult kort. Kristoffer Karlsson arbetade sannolikt på provision denna kväll och drog upp korten till höger och vänster - Det skulle även Häcken få erfara längre fram.

Malmö hade några chanser där Isaac Kiese Thelins skott i stolpen var det som var överlägset bäst, men Malmö 2022 får inte stolpe in så det förblev 1-0 halvleken ut. Rättvist sett till matchbilden även om Häcken heller inte direkt stod för någon stor fotboll.

Åge agerade direkt i paus och tog ut Rakip, AC och Sejdiu samtidigt som Lewicki, Toivonen och Rieks hoppade in. Det blev effekt tämligen omgående då Ola Toivonen hamnade i en dispyt med Jeremejeff som totalt tappade det och tacklade Toivonen helt utanför spelet. Rött kort enligt domaren.
Jag tycker väl kanske inte att det är det mest solklara röda jag sett men det blir nog ändå svårt att få igenom en överklagan från Häckens sida. Personligen tycker jag kanske det hade räckt med gult kort men visst det går att argumentera för ett rött.

Hursomhelst hade det i praktiken omvänd effekt på matchbilden som det borde. Malmö såg fullständigt paralyserat ut under stora delar och Häcken imponerade i sitt trygga passningsspel och fina löpningar.

Men ju längre matchen led desto mer tog Malmö över spelet igen och efter dryga 70 minuter borde Sören Rieks kvitterat men han sköt utanför i ett fint läge efter passning från Beijmo. Strax därefter borde Malmö fått straff när Abrahamsson totalt missade allt vad bollen heter och manglade ner Kiese Thelin, men det här var inte dagen för klockrena beslut från Kristoffer Karlsson om man säger så.
För egen del bryr jag mig knappt om straffsituationen men hade jag varit Djurgården hade jag varit vansinnig.

För strax efter så dödades matchen istället då Simon Gustafson sprang igenom och friställdes av en passning och så var det 2-0. Inte direkt ett perfekt försvarsspel av MFF. Pricken över i:et var nog hur Pena totalt vägrade titta sig omkring och snappa upp Gustafsons löpning.

Malmö lyckades reducera på slutet när Felix Beijmo nickade in ett inlägg från Lomotey. Riktigt fint mål faktiskt, men såklart inte tillräckligt. Inbytte Romain Gall fick två fina chanser men var av naturliga skäl frostskadad och missade chanserna. Annars ett ganska piggt inhopp av Gall de få minuterna han fick.

Ännu bättre var Chalus som också kom in på slutet och var närmast sensationellt bra. Obegripligt att han inte fått spela mer när vi knappt fått ihop backlinje under stora delar av året.

Hursomhelst. Fjärde raka förlusten. Fem förluster på de sex senaste matcherna. Samtliga matcher har dessutom varit uddamålsförluster. Sju matcher utan seger. Det går inte att komma i från att den resultatraden helt enkelt är miserabel.

------------
Det återstår några matcher och visst ska vi försöka göra jobbet, men jag hoppas verkligen att man inte väntar på att utvärdera säsongen. Det går att göra nu. Vi missar Europa. Vi kommer inte nära 50 poäng. Det är såklart ett fiasko.
Nu måste det gå att hitta folk som har ansvaret.
Allt kan inte ligga på att hela tiden kicka tränare.

------------
Det var det.
Grattis till guldet Häcken.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2022-10-23 21:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?