Häckens redaktion tippar tabellen

Häckens redaktion tippar tabellen

Nu närmar sig Allsvenskan med stormsteg. Mindre än en vecka återstår innan premiären på lördag. Som en uppladdning inför premiären har vi bett de Svenska redaktionerna tippa utfallet av den Allsvenska tabellen. Näst på tur är BK Häckens redaktion här på SvenskaFans.

 Melvin Malmberg – BK Häcken

Tippa tabellen
1. Djurgårdens IF
2. BK Häcken
3. Malmö FF
4. Hammarby IF
5. IF Elfsborg
6. AIK
7. IFK Norrköping
8. Kalmar FF
9. IFK Göteborg
10. IK Sirius
11. Mjällby AIF
12. IFK Värnamo
13. Degerfors IF
14. Halmstads BK
15. Varbergs BoIS
16. IF Brommapojkarna

 
Motivera topp 3
1. Djurgårdens IF
Även om kampen med Häcken kommer bli jämn, så tror jag (tyvärr för mig) att “järnkaminerna” kommer att dra det längre strået, mycket tack vare deras truppbredd. I mitt tycke har Djurgårdens trupp endast blivit vassare under vinteruppehållet, trots förlusten av Hjalmar Ekdal. Oliver Berg och Carlos Moros Gracia är båda mycket bra spelare på den här nivån och värvningarna av bröderna Bergvall och Wilmer Odefalk från BP är ett riktigt statement för en allsvensk klubb att göra. Jag tror att när Djurgården väl faller i Europaspelet, och kan fokusera fullt ut på Allsvenskan, kommer de växla upp ett hack och visa sig vara överlägsna de flesta i serien.

 2. BK Häcken 
Som en Häcken-supporter sitter jag numera alltid med ett brett leende på läpparna när Häcken spelar fotboll. De har inte förlorat sen i juli, och pulveriserar allt motstånd som kommer i deras väg för tillfället. Dessutom är guldlaget nästan helt, där Alexander Jeremejeff egentligen är den enda som har lämnat. Dessvärre för oss Häcken-supportrar tror jag inte att vi blir bortskämda med två allsvenska guld i följd, utan vi får nöja oss med en andraplacering, mycket tack vare truppens storlek. Vi supportrar förväntar oss fortfarande en eller två värvningar redan nu innan säsongsstart, och det lär bli en mindre renovering i sommar när vissa nyckelspelare lär lämna. Dessutom ska det kvalas till Champions League, vilket gör det ännu viktigare med en bred trupp. 

3. Malmö FF
Förhållandevis lågt att sätta MFF som trea i sitt förhandstips, men så som jag ser det nu så är de inte i närheten så färdiga som vare sig Djurgården eller Häcken är. Jag tvivlar inte på att Rydström kommer leda Malmö till framgångar inom de närmsta åren, men i år tror jag helt enkelt att de inte räcker till, och att detta blir ett slags mellanår för de mesta mästarna. När Rydström väl får det att klicka fullt ut så kommer Malmö bli farliga, särskilt om de kan lägga all sin kraft på ligan i höst, utan Europagruppspel. De har dessutom en spännande trupp med spelare som Hugo Larsson, Taha Ali och Sebastian Nanasi, speciellt den sistnämnde, som jag tror kommer göra dundersuccé i år.

 
Motivera botten 3
16. IF Brommapojkarna
Brommapojkarna återigen tillbaka i Sveriges finrum, och det känns inte direkt som om de är här för att stanna. Odefalk, Bergvall och Bergvall har alla gått till Djurgården, och de namnen som de har förstärkt med är inte de mest exotiska, och krasst sagt känns det som om truppen håller Superettan-nivå. Skulle bli väldigt förvånad ifall BP behöll sin allsvenska status in i 2024.

15. Varbergs BoIS
Att Varberg har undvikit nedflyttning tre säsonger i följd är imponerande sett till deras ekonomi och dragningskraft. Konstant sönderköpta, och nu under vintern har nyckelpjäser som Robin Simovic, André Boman och Alexander Johansson alla lämnat för klubbar högre upp i näringskedjan. I år tror jag en nyckelkugge för mycket har lämnat för att Varberg inte ska åka ur, trots att Jocke Persson har trollat med knäna tidigare.

 14. Halmstads BK
Om Halmstad ska kunna undvika nedflyttning i år så måste de göra fler mål än de gjorde senast när de var uppe i Allsvenskan. Då hade man Marcus Antonsson längst fram. 2021 i HBK gjorde han sex mål, året därpå gjorde han 22 i Värnamo. Det om något visar att det är Halmstads mentalitet som det är fel på snarare än något annat. Man kan försvara hur bra som helst, men i slutändan spelar det ändå ingen roll ifall målen inte kommer. Superettans fjolårsskyttekung Viktor Granath är rekryterad för att göra mål, och han kommer bli en nyckelspelare ifall Halmstad ska stanna i Allsvenskan. Dessutom är det essentiellt för hallänningarna att man har lyckats förlänga med Joseph Baffo, samt låna in Amir Al-Ammari, som tidigare har varit i klubben, från IFK Göteborg.

SVENSKAFANS.COM2023-03-28 16:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans